Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Tam romans tego gościa z GTS trwał już kilka lat i już dawno o tym się pisało, bardziej to bym uznawał go za szaleńca dotychczas - wprowadzić taki gówniany malutki klubik "na salony" to właśnie dla mnie jest szaleństwo i dobrze, że porzuca ten projekt i chce wejść w jednak co bądź - większy klub. Starczy już takich gówien jak Termalica, Puszcza czy właśnie Wieczysta.

Odpowiedz
Jak się Widzew kiedyś tam ogarnie, dojdzie do tego Wisła Kraków z kasą, w Zabrzu też na horyzoncie wizja lepszych czasów to ładna bitka się zrobi w tej ekstraklasie.

Odpowiedz
Może się okazać że w tym towarzystwie to Legia będzie biedna jak mysz kościelna.

Aby wyróżnić się na tle bądź co bądź jednak megalomanów piłki nożnej to szansa na zarobienie kolosalnych pieniędzy z ligi mistrzów musi być must have naszego zarządu bo się okaże że za 2-3 lata będzie znacznie trudniej niż obecnie.

Na szczęście wydaje się że mamy dość silnie poukładane fundamenty ale to mogą być tylko pozory.

Odpowiedz
Co do Legii to rozbawiło mnie ostatnio pojawiające się życzeniowe myślenie o zainwestowaniu w klub przez Lewandowskiego. Artykuł okraszony zdjęciem Lewego w koszulce Legii, jakoś tak uśmiech na twarzy mi się pojawił. Oj muszą mieć tam ogromny ból dupy, że jedyne co im wychodzi z Mioduskum to zadłużanie klubu.

Odpowiedz
Prędzej czy później ktoś tam zainwestuje - możemy sobie marzyć i heheszkować, ale to za duży klub i przede wszystkim - za duże miasto. Potencjał biznesowy Warszawy jest z innej półki niz całej reszty kraju.

Odpowiedz
Nie zdziwi mnie jak leśny tylko czeka aż cena legii spadnie jeszcze bardziej i potem nagle objawi się jako zbawiciel i ogłosi, ze ma 5 bogatych inwestorów i obieca znów czempionslig. Mioduski zostanie zmuszony do sprzedaży.

Odpowiedz
(06-05-2026, 09:33)rojber napisał(a): Jak się Widzew kiedyś tam ogarnie, dojdzie do tego Wisła Kraków z kasą, w Zabrzu też na horyzoncie wizja lepszych czasów to ładna bitka się zrobi w tej ekstraklasie.

Pan Rojber MÓWI JAK JEST. A co to oznacza? To jest TEN moment, żeby trochę odjechać rywalom. W tym sezonie koniecznie MISTRZ (trzeba dowieźć, więc na chłodno jeszcze z tym nakładaniem korony). W następnym koniecznie Liga Mistrzów jak rozstawienie dopisze. A jak w tym sezonie Widzew spadnie (oby), Wisła Kraków, Górnik czy Legia niedotankują to znowu trzeba zawalczyć wyrwać tego mistrza, szczególnie, że awans do LM będzie jeszcze łatwiejszy. 

Rutkowscy nie mają tyle bejmów, żeby potencjalnie dopakować klub jak Dobrzycki czy ew. Kwiecień Wisłą (jak tam wejdzie, bo odpuszczeniu Wieczystej). Także trzeba przyśpieszyć organiczną drogą, która zaczęła przynosić efekty. 

Dlatego Panie Piotrze. Teraz albo nigdy.

Odpowiedz
Najbardziej się obawiam tych dla których niebo jest limitem. Taki Dobrzycki już to pokazał, że pieniądz może zainwestować każdy. Ciekawi mnie jak będzie z tym typem od Wieczystej. Czy tam majątek jest podobny. Także trzeba naruchać tych MP póki przeciwnicy finansowo wyglądają podobnie lub gorzej do nas. Potem może być ciężko.

Odpowiedz
Trzeba w tym okienku zainwestować na rynku transferowym, by było kolejne mistrzostwo w sezonie 2026/27 i bezpośredni awans do LM

Odpowiedz
Na szczęście pieniądze to nie wszystko

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 16 gości