Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
(06-05-2026, 11:45)secret napisał(a): Trzeba w tym okienku zainwestować na rynku transferowym, by było kolejne mistrzostwo w sezonie 2026/27 i bezpośredni awans do LM

Będzie bezpośredni awans do LM? Bo jak kiedyś widziałem rozstawienia to zdobywca MP w sezonie 26/27 będzie startował w IV rundzie el. do LM. Chyba, że coś się zmieniło a mi to umknęło.

Odpowiedz
Tak. Od IV rundy. Plus ewenentulane rozstawienie. Piter musi zrobić wszystko żeby przejść III rundę w tym roku i mieć kasę z LE. Tylko tak możemy utrzymać dystans

Odpowiedz
No to jest chyba najlepszy moment albo może i ostatni dzwonek na porządne doinwestowanie w transfery. Tak jak pisałem wcześniej w innym wątku, w tym roku szansa na LE jest ogromna, na LM przy odrobinie szczęścia wspartego jakościowymi transferami również. Nie mówiąc już o przyszłorocznym MP. To jest ten moment by skończyć z transferami na alibi, trzeba sypnąć groszem a może się to pięknie zwrócić. Fundamenty mamy bardzo solidne, sztab trenerski, drużyna. Na prawdę niewiele potrzeba.

Odpowiedz
Pisałem już wcześniej, że ze względu na rozstrzygnięcia w innych ligach w tym roku otwiera się okienko na LM I paradoksalnie może być łatwiej niżeli w przyszłym roku gdzie Mistrz rozpocznie od Q4. Dla mnie łatwiej grać od Q2 i być rozstawionym do końca niżeli zacząć od Q4 jako nierozstawiony. Mam nadzieję że Gabinety to rozumieją.
Co do tego, że pieniądze to nie wszystko to pełna zgoda ale pieniądze poparte know-how i doświadczeniem to bardzo dużo. Kwiecień przeszedł już to co obecnie przechodzi Dobrzycki i się nauczył. Natomiast Zabrze już umie beż pieniędzy a mając je będą w tej lidze się liczyć. Co do Legii to jestem spokojny - są na tyle duzi i obrośnięci różnymi powiązaniami że nie tak łatwo znajdzie się rozsądny inwestor- taki jednocześnie z pieniędzmi, rozumem, doświadczeniem i cierpliwością.

Odpowiedz
Faktycznie zapomniałem, że nie udało się wskoczyć na 10 miejsce. Ciężko będzie utrzymać dystans.

LE finansowo lepsza od LK ale dużo trudniej o punkty

Odpowiedz
niech punkty robią inni w LK

Odpowiedz
Kiedy mamy powalczyć o Ligę Mistrzów jak nie teraz. Liga Europejska będzie sporym niedosytem. Gabinety niech pomyślą jakie bejmy można wyjąć z Champions League. Można się naprawdę nachapać. Nabijanie współczynnika faktycznie zostawmy pozostałym pucharowiczom.

Odpowiedz
Jezu z tymi punktami w LKE to Panowie. Jak będzie mistrz (tutaj lodu, jeszcze dołóżmy te dwa zwycięstwa, Bogowie futbolowi nie takie psikutasy robili) to TYLKO LIGA MISTRZÓW. Inni niech se nabijają współczynniki, a u nas LIGA MISTRZÓW albo ŚMIERĆ. No serio lepszego momentu może nie być, niech Piotras wyciąga hajs, bo jego stary nie dożyje tego hymnu na Bułgarskiej.

A u nas po LM nikt się nie zawinie jak Leśny z tym drugim grubasem z całym hajsem, tylko coś może zainwestują w ekipę. Tylko, żeby się nie wyłożyli, bo kurde ja jeszcze nie jestem pewien.

Odpowiedz
Jest też inne rozwiązanie. Może czas poszukać potężnych sponsorów albo inwestorów którzy dorzucą hajs do kociołka. Klub jest w świetnym położeniu w tym przypadku. Wystarczy chcieć.

Odpowiedz
Najważniejszą rzeczą w dywagacjach o tym, jakie będą nasze szanse na awans do LM, jest to, jak sztab, już bez Sindre, co może okazać się też języczkiem uwagi, przygotuje naszych Walemarków i Palmów do bicia się o te rozgrywki. Jeśli Palma będzie grał tak, jak większość poprzedniego sezonu, a Patrik tak, jak większość poprzedniej rundy po powrocie po kontuzji, to zesramy się, a nie awansujemy do LM. Następna sprawa, nie mniej ważna, a może i ważniejsza, to nasza gra obronna całego zespołu.

Jeśli my nie przygotujemy drużyny tak jak należy na pierwszą część sezonu, to oczekiwane przez Was jak deszcz na pustyni sypnięcie groszem NIC nie da, Po prostu.

O tym się tutaj praktycznie nie pisze. Tylko siano, siano i siano. Z takim samym utęsknieniem jak za transferami pokroju Bukariego przed sezonem. I zgodzę się ze Strzelistym z tym, że kwestia wyboru/zmiany trenera to będzie rzecz FUNDAMENTALNA.....

Dla mnie pisanie teraz, w takim momencie, o jakichś punktach rankingowych, to już jakiś totalny poziom abstrakcji....

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Skorpion, 12 gości