Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 1.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
ja nie jestem, trzymam się tylko wróżb wróżbity Strzelistego

Odpowiedz
(13-05-2026, 23:01)Mosina napisał(a): ja nie jestem, trzymam się tylko wróżb wróżbity Strzelistego

Chyba też muszę przesunąć mentalną wajchę na na tego wróżbitę Wink

Odpowiedz
że 56 pkt wystarczy? Może wystarczy, ale wolałbym się o tym nie przekonywać.

Odpowiedz
Żeby 56pkt wystarczyło to Jaga musiałaby przegrać któryś mecz, w innym przypadku nas przeskoczą, ewentualnie Górnik dwie wygrane. Natomiast po co to liczyć, mamy dwa mecze, wszystko w naszych nogach i w Radomiu gramy jeszcze bez większej presji. Zrobić swoje i zamknąć temat MP w sobotę o 22:15. A najlepiej o 21 prowadząc 3-0.

Odpowiedz
W sumie to tu snujemy scenariusze jak byśmy mieli przejebać dwa mecze. Tak na prawdę mamy najłatwiejszy zestaw meczy wśród zainteresowanych tytułem. Wyjazd do Radomia, który zapewnił sobie utrzymanie i zapewne wjechało rozprężenie. Później u siebie Wisłę, która położyła lachę na ligę parę kolejek temu. Oczywiście nie mówię, że nasi mają wyjść na luzie z myślą, że przeciwnik się położy. Generalnie mamy 4p przewagi nad Jagiellonią i łatwiejsze mecze, no kurwa nie możemy tego spierdolićWink

Odpowiedz
Tak naprawdę to trzy, bo strzelili nam dwie przy Bułgarskiej, a my im nic przy Słonecznej. Nie zmienia to faktu, że wreszcie obronimy tytuł.
Jest kurwa! Smile
Jagiellonia zdobędzie jeszcze maksymalnie trzy oczka. A może i tylko dwa. Czterech nie uciułają.

Odpowiedz
Właśnie, bojażni bez liku jakbyśmy przypadkowo byli liderami i na dwie kolejki przed końcem nam pokażą gdzie raki zimują. Radomiak gra ofensywną piłkę i mocno się zdziwię jeśli bedzie inaczej w sobotę a nam przecież pięknie wychodzi gra z kontry. Wygryzć zwycięstwo i otwierać szampany! Tym bardziej ,że nie mam jeszcze prezentu dla żony na sobotnie urodziny xD

Odpowiedz
(14-05-2026, 08:12)strzelisty jupiter napisał(a): Tak naprawdę to trzy, bo strzelili nam dwie przy Bułgarskiej, a my im nic przy Słonecznej. Nie zmienia to faktu, że wreszcie obronimy tytuł.
Jest kurwa! Smile
Jagiellonia zdobędzie jeszcze maksymalnie trzy oczka. A może i tylko dwa. Czterech nie uciułają.

W ostatniej kolejce nasz niezawodny sojusznik z Lubina robi im dziecko.

Odpowiedz
(13-05-2026, 20:10)MichalM napisał(a):
(13-05-2026, 20:08)Róża napisał(a):
(13-05-2026, 20:00)pacal napisał(a): Jeśli dobrze liczę właśnie zapewniliśmy sobie eliminacje LM - mamy już min. 2 miejsce.

Górnik nie może już nas wyprzedzić jeśli się z nami zrówna punktami, w żadnej konfiguracji (ani Lech i Górnik po 56, ani Lech, Górnik, Jaga, ani Lech, Górnik, Raków, ani Lech, Górnik, Jaga, Raków po 56 pkt).

A z drugiej strony nie mogą nas jednocześnie wyprzedzić Jaga i Raków, tylko jeden naraz z tych 2 zespołów.

A co z małą tabelą przy 4 zespołach z 56 pkt bo ja już nic nie rozumie.

Tylko Jaga może nas wyprzedzić jeśli będzie miała lepszą różnice między strzelonymi a straconymi bramkami. 
Oba nasze mecze zakończyły się remisami.
Reszta na naszą korzyść

Przy remisie wczoraj, następnie naszych dwóch porażkach i potem wszystkich wygranych Jagi, Rakowa i Górnika mielibyśmy małą tabelę i Jaga nie tyle. że by nas nie wyprzedziła, tylko byłaby w ogóle poza podium. My przy takiej małej tabeli mielibyśmy mistrza, tak samo przy każdej innej konfiguracji z trzema drużynami z równą ilością punktów na koniec sezonu. W wypadku gdyby tylko Jaga nas doścignęła, ona byłaby mistrzem.

Odpowiedz
(14-05-2026, 08:12)strzelisty jupiter napisał(a): Tak naprawdę to trzy, bo strzelili nam dwie przy Bułgarskiej, a my im nic przy Słonecznej. Nie zmienia to faktu, że wreszcie obronimy tytuł.
Jest kurwa! Smile
Tak naprawdę to trzy bo były dwa remisy a nie kto komu strzelił na wyjeździe. 
I tak będziemy się tu przerzucać do soboty albo sobót dwóch. Serce i rozum. Dopóki każdy scenariusz jest możliwy. Niestety nie takie wtopy świat widział. Także ten w Poznaniu. 
Ale fakt że wszytko wskazuje że drużyna powinna to udźwignąć. W tym sezonie nawet jak przegrywają to potrafią się odwinąć. Ale takiego mega spokoju to nie mam Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Chaos, 10 gości