Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Czyli jednak lepiej niż mysłałem, dzięki. Tak czy siak losowanie gówniane.

Odpowiedz
Generalnie plan minimum minimum to wygranie jednego dwumeczu tak by być co najmniej w LKE, tym bardziej, że nasi wpisali dochód z LKE do budżetu...

Odpowiedz
Aarhus zamiast się wzmacniać podobno się wyprzedaje więc spokojnie .
Mimo losowania jestem dobrej myśli, nasi potrafią się spiąć na teoretycznie mocniejsze drużyny
Myślę że z dużej chmury będzie mały deszcz

Odpowiedz
Bramkarz 41 lat. Dalsgaard środkowy obrońca skończył karierę. Beijmo środkowy obrońca odchodzi do Kopenhagi.
Mortensen - napastnik odchodzi do Brondby.
Dodatkowo dwaj skrzydłowi - najlepsi strzelcy to 23-24 latkowie więc pewnie figurują w notesach Holendrów i Brytoli.

Odpowiedz
Na pewno wszyscy są świadomi błędów popełnionych np. w meczu z Crveną. Teraz pierwszy mecz na wyjeździe, gramy z łatwiejszym przeciwnikiem niż Czerwona Gwiazda. Być może te losowanie jeszcze bardziej zmobilizuje Rutka do większej aktywności na rynku transferowym. Losowanie chujowe ale to niech Aarhus się nas obawia.

@Bennett skąd takie info? Jakieś szczegóły? Zerknąłem na szybko na ich kadrę na Transfermarkt, wyceniana jest na nieco ponad 32 mln euro, jest tam 2-3 zawodników których wartość oscyluje w granicach 4-6 mln euro.

E:
Antonio już wyjaśnił zawiłości kadrowe Duńczyków.

Odpowiedz
Ciekawe czy takiego Carstensena wykupią, bo on bodaj nadal tylko wypożyczony. Pewnie ktoś od nich odejdzie, ale też pewnie ktoś przyjdzie. Sraczki jak z Crveną nie przewiduję, ale łatwo nie będzie. Trzeba docisnąć jeszcze parę wzmocnień, takiego Antka, Mońkę czy Gurgla przetrzymać do końca lipca, dogadać się z Miliciem i napierdalamy. Oby limit pecha w losowaniach został wyczerpany.

Jak w kolejnej rundzie znowu będzie taka chujnia, to Rutkowski musi udać się do tego szamana, który zaklął Mioduskiego.

O na przykład czytam, że ich gwiazda Kristian Arnstad, 22 letni skrzydłowy, ma być kuszony przez Sporting Lizbona.

Odpowiedz
Dokładnie - niech to Aarhus się boi. Popatrzcie na to z ich perspektywy:

Drużynka z Poznania: obronione MP + doświadczenie w Europie + luźno wydane 4 bańki za Palmę z Celticu Glasgow (!), przedłużony szanowany w Danii trener, jego asystent idzie do niezłej europejskiej marki na pierwszego.

Ja bym nie był zadowolony z takiego losowania.

Bardzo nie chcę brzmieć jak tani coach, ale na tym również powinna polegać zachodząca ewidentnie w klubie zmiana mentalności na mentalność mistrzów / chłopaków w długich spodniach i my jako społeczność LP również powinniśmy swoją postawą się do tej mentalności dopasować.

Nie ma czego się obawiać, to inni mają bać się nas.

Losowanie obiektywnie gówniane, bo można było trafić pasterzy, ale z drugiej strony, jak już mamy wejść do LM, to chciałbym, żebyśmy weszli z drzwiami / podniesioną przyłbicą, a nie wyszarpali wejście do LM w dogrywce z Dundalk.

Jazda.

Odpowiedz
(17-06-2026, 12:48)dst95 napisał(a): Dokładnie - niech to Aarhus się boi. Popatrzcie na to z ich perspektywy:

Drużynka z Poznania: obronione MP + doświadczenie w Europie + luźno wydane 4 bańki za Palmę z Celticu Glasgow (!), przedłużony szanowany w Danii trener, jego asystent idzie do niezłej europejskiej marki na pierwszego.

Ja bym nie był zadowolony z takiego losowania.

Bardzo nie chcę brzmieć jak tani coach, ale na tym również powinna polegać zachodząca ewidentnie w klubie zmiana mentalności na mentalność mistrzów / chłopaków w długich spodniach i my jako społeczność LP również powinniśmy swoją postawą się do tej mentalności dopasować.

Nie ma czego się obawiać, to inni mają bać się nas.

Losowanie obiektywnie gówniane, bo można było trafić pasterzy, ale z drugiej strony, jak już mamy wejść do LM, to chciałbym, żebyśmy weszli z drzwiami / podniesioną przyłbicą, a nie wyszarpali wejście do LM w dogrywce z Dundalk.

Jazda.

100% się z Tobą zgadzam

Ps. Może wykupimy Carstensena ;-)

Odpowiedz
Kurde najpierw się człowiek w maju emocjonuje jak kolejne fuksy nam w końcu dają rozstawienia aż do Q4, a potem najpierw nas przydzielają do dużo mocniejszej połówki  (jakie w ogóle są zasady, bo nie ma w tym za cholerę ani klucza geograficznego ani jakościowego), a potem nam dolosowują zdecydowanie najgorszego możliwego przeciwnika...

-----

Nasza połówka zestawu wg rankingu OPTA: 
AGF 84.1 (poziom Augsburga czy Torino), Lech 83.4, Mjallby 82.5 (poziom Rakowa czy Jagi), Sabah 79.6 (poziom Pogoni) + 6 słabszych zespołów na poziomie I ligi lub słabszych.

Ta druga połówka: 
Gyor 81.6, Craiova 81.5 (oba poziom Górnika), Thun 78.6 (poziom Zagłębia) + 8 zespołów na poziomie polskiej I ligi lub słabszych.

-----

W LKE miewaliśmy bardzo szczęśliwe losowania, ale no zawsze wiatr w oczy w eliminacjach LM.
Ostatnie 4 losowania to w II lub III rundzie FC Basel (w swoim prime), Karabach, Crvena Zvezda, teraz AGF Aarhus.
Nosz ile można...

Przynajmniej dobrze że zaczynamy na wyjeździe, że Niels zna rynek, i że wyciągnął wnioski z taktyką w pierwszych meczach z Genk, CZ czy Szachtarem.

-----

Aarhus na pewno też nie jest szczęśliwy że trafił na nas, a nie np. na FC Ryga, ale co nam to daje...

Odpowiedz
Wbiłem się na ich forum i ogólnie są załamani losowaniem. Ktoś tam wspomina, że obroniliśmy tytuł w lidze, która jest silniejsza niż ich, piszą też o stadionie i gorącej atmosferze, oczywiście piszą o Zimnym. Ktoś tam ocenia ich szanse na max 40%. Co zabawne ktoś wbił na nasze forum i napisał, że my też jesteśmy załamani losowaniem;D

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 17 gości