Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Douglas ma zostać wg planów i ma dołączyć lewonożny stoper, pomimo Milicia. Jak dotąd wszystko co powiedzieli po sezonie R + K +Rz jest w dobrym tempie realizowane. Jeszcze defensywny i transfer Premium...

Odpowiedz
A myślicie, że stoper dołączy nawet jak dogadają się z Miliciem? Mam taką nadzieję, ale obawiam się, że jak dogadają się z Miliciem to odpuszczą stopera. Ciekawe swoją drogą w czym jest spór z Miliciem, że nie mogą dojść do porozumienia. Pewnie długość kontraktu.

Odpowiedz
Kiedyś czytałem, że Milić chce kontraktu 2+1, pewnie wysokość zarobków też nie do końca jest zbieżna z tym co Rutek chciałby dać.

Odpowiedz
Jeżeli Milić podpisze to defensywny ma priorytet i wtedy stoper, który przyjdzie tak czy siak.

Odpowiedz
Ludzie................ LEWY OBROŃCA

Odpowiedz
no własnie. taka tylko łyżka dziegciu mała - my w zeszłym sezonie przeciekaliśmy w obronie, po części z powodu źle dobranej taktyki na niektórych przeciwników, ale też z powodu słabej jakości z tyłu. więc fajnie że inwestujemy w kozaków z przodu, ale też dobrze by było pomyśleć o podstawie, czyli obronie. Taki Wiśniewski w RTSie im zapewnił utrzymanie. Potrzebujemy u nas Szefa. Nie będzie nim Milic, może kiedyś Mońka, Joel słabo broni i Niels musi tam rotowac z Gumnym, Gurgula który sie podciągnął zmiennikiem jest Moutinho. no słabo to wygląda....

Odpowiedz
Moim zdaniem nie ma opcji, że odpuszczą stopera w jakimkolwiek układzie sytuacyjnym - czy to przy pozostaniu Milicia, czy to w sytuacji, gdy odejdzie (wtedy oczywiście tym bardziej). Moim zdaniem to nasz najwyższy priorytet transferowy (oczywiście oprócz bramki - ale tu 1:1 za Mrozka) i w klubie doskonale o tym wiedzą.

Jeśli Milić oczekuje kontraktu 2+1, to ja bym od razu mu podziękował - za duże ryzyko, chyba, że kontrakt będzie degresywny i z każdym rokiem będzie schodził z pensji (wątpię, że się na to zgodzi).

Gdybyśmy mieli mocną defensywę w sezonie 25/26 to ligę byśmy po prostu pozamiatali, a tak było drżenie do końca, bo traciliśmy chore ilości bramek.

Jestem absolutnie pewien pozyskania stopera i to dobrego.

Zaufajmy im na razie w 100%, bo pokazują, że wiedzą, co robią i na razie nie ma żadnych rozczarowań. Nie przeceniajmy swojej wiedzy. To nie my jesteśmy profesjonalistami i to nie my bierzemy ciężkie siano za analizy drużyny oraz rynku. Skoro my mamy absolutną pewność co do konieczności wzmocnienia obrony, w klubie mają ją jeszcze większą i to zapewne od dawna. Nie chce mi się wierzyć, że stoją na stanowisku, że Mońka + Douglas/Milić/Skrzypczak oferują jakość, której oczekują, a więc poziom awansu do Ligi Mistrzów.

Pomijam już nawet głębokość składu na tej pozycji. Trzeba z góry założyć, że nie będzie w żadnym momencie sezonu sytuacji, w której do gry będzie cała 4 (któryś będzie zawieszony za kartki, któryś kontuzjowany). Tak więc mamy de facto do dyspozycji trzech stoperów na dwa miejsca - za mało przy grze 2 razy w tygodniu i na pewno to wiedzą. Pomijam już to, że Skrzypczak nie oferuje nawet wystarczającej jakości na drużynę z aspiracjami mistrzowskimi w Ekstraklasie - ale może się jeszcze ogarnie.

Gumnego nie wliczam, bo mimo, że radził sobie dobrze, to opcja rezerwowa i jako Lech Poznań nie możemy łatać składu zawodnikami grającymi na nie swoich nominalnych pozycjach.

Odpowiedz
Wiadomo czy poza Alim w poniedziałek wszyscy wrócą do treningów czy mamy jakichś kontuzjowanych już na starcie przygotowań?
Cudownie że nikt z naszych nie pojechał na mundial. Uważam to za duży atut.

Odpowiedz
Kupno solidnego stopera to jest priorytet. Nawet zdrowy Milić nie osiągał jakiegoś wysokiego pułapu i robił błędy. O Skrzypie i Douglasie to już nawet nie ma co pisać. Idealnie by było pożegnać Alexa, przedłużyć kontrakt z Milicem i dokupić solidnego środkowego do wyjściowej jedenastki. Natomiast sytuacja jest taka, że pewnie na Douglasa nie ma chętnych a poza tym coś czuje, że nasi jeszcze tam liczą, że zacznie grać na poziomie zbliżonym do swojej pierwszej rundy w Lechu i, że jeszcze na nim zarobią. Najłatwiej jest po prostu nie przedłużyć kontraktu i tu padło na Milica. Wątpię by chcieli utrzymywać 6 stoperów stąd chcąc pozyskać kogoś solidnego trzeba kogoś pożegnać.

Odpowiedz
(19-06-2026, 11:29)rojber napisał(a): Kupno solidnego stopera to jest priorytet. Nawet zdrowy Milić nie osiągał jakiegoś wysokiego pułapu i robił błędy. O Skrzypie i Douglasie to już nawet nie ma co pisać. Idealnie by było pożegnać Alexa, przedłużyć kontrakt z Milicem i dokupić solidnego środkowego do wyjściowej jedenastki. Natomiast sytuacja jest taka, że pewnie na Douglasa nie ma chętnych a poza tym coś czuje, że nasi jeszcze tam liczą, że zacznie grać na poziomie zbliżonym do swojej pierwszej rundy w Lechu i, że jeszcze na nim zarobią. Najłatwiej jest po prostu nie przedłużyć kontraktu i tu padło na Milica. Wątpię by chcieli utrzymywać 6 stoperów stąd chcąc pozyskać kogoś solidnego trzeba kogoś pożegnać.

6 stoperów?

Ja mam Mońkę, Douglasa, Milicia, Skrzypę + zakładam kogoś nowego. Wychodzi mi pięciu - kogo liczysz? Bo chyba nie Janyszkę, to jakieś grosze zapewne.

Utrzymywanie 5 stoperów to oczywiście też duży wydatek, ale dla mnie jest to realne (przy 6 rzeczywiście trzeba byłoby kogoś pożegnać).

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: AriLP, 29 gości