Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 1.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Ponoć Herenveen chciało za Fornalczyka dać 4,5 mln. Ale Widzew odmówił. Bardzo dobrze - niedługo nikt tam nie będzie chciał pójść bo się będą bali że utkną

Odpowiedz
Heerenveen chciało wyrównać swój rekord transferowy sprowadzając Formalczyka?

Aż mi się przypomniały newsy, że włoskie kluby chciały Gallapeniego, Widzew wołał za niego 8 mln euro a pół roku później sprzedał go do Płocka za 0,8 mln.

Odpowiedz
Fakty są takie że Legia rozwiązała kontrakt z Urbańskim, że nie była w stanie zapłacić z kontraktu Nsame mimo że Papszun go chciał a Zawodnik duuuzo zszedł z kontraktu. Fakty są takie, że puszczają podstawowego obrońcę Las Palmas, które do końca biło się o awans, za milion euro tylko dlatego że płatność jest w jednej racie. Fakty są takie że nie byli w stanie przedłużyć kontraktu Olewińskiego który wśród ich kibiców uchodzi za duży talent. Fakty są takie ze Papszun zaczyna otwarcie mowic o braku wzmocnień. To są fakty a deale o wykupieniu kontraktu by obejść Bolonię czy zamiana na Rakiczego, którego jakoś dziwnie nie ma w treningu z Legią to są fantasmagorie.
Nie pisałem że "częste są praktyki procentów od różnicy w sprzedaży: tylko że jeżeli zapis taki istnieje to od różnicy Sprzedaży a nie od kwoty za jaką następuje sprzedaż do następnego klubu.

Odpowiedz
(29-06-2026, 21:38)Antonio napisał(a): Heerenveen chciało wyrównać swój rekord transferowy sprowadzając Formalczyka?

Aż mi się przypomniały newsy, że włoskie kluby chciały Gallapeniego, Widzew wołał za niego 8 mln euro a pół roku później sprzedał go do Płocka za 0,8 mln.

Fakt. Brzmi niewiarygodnie

Odpowiedz
Totalny farmazon nikt w Holandii nic nie wie na ten temat i na pewno nie wyda takiej kasy na typa bez liczb. Także to Widzew aby się podbudować puszcza takie śmieci w świat.

Odpowiedz
Kolejna wyprzedaż Legii. Pozbyli się jakiegoś dzieciaka z akademii do Czech, teraz ma być sprzedaż Leszczyńskiego. Jak piszą dziennikarze mają potężna dziurę i trzeba latać, bo nie ma kasy na bieżące funkcjonowanie. Stąd też te działania jak i te wcześniejsze jak rozwiązanie umowy za porozumieniem stron z Urbańskim czy odpuszczenie Nsame oraz sprzedaż Barcii gdzie najważniejszym wyznacznikiem było uzyskanie kasy w jednej racie. Nie powiem, to chyba Legia moich marzeń. Big Grin

Odpowiedz
To co się dzieje w Legii to serio duży cyrk.
Oprócz odejść Elitima, Pankova, Tobiasza, Kuna, Urbańskiego i Nsame, sprzedają obrońcę wypożyczonego do Portugalii (Sergio Barcie) i pozbywają się swoich "wielkich talentów" z akademii na których mieli zarobić wielkie pieniądze.
- Pascal Mozie (odchodzi do ligi angielskiej - zapłacą ekwiwalent za wyszkolenie)
- Jakub Adkonis odchodzi za darmo (grał w LK coś tam, a na Euro U17 w 2024 był kapitanem)
- bliżej mi nieznanego Mateusza Lauryna sprzedają do Sigmy Ołomuniec za kolosalny 1mln złotych
- wschodząca gwiazda Jan Leszczyński sprzedawany do Bundesligi (ciekawe czy więcej niż 1mln)

Legia podobno do domknięcia budżetu musi znaleźć 15 mln zł

Odpowiedz
Może im dajmy żeby liga była ciekawsza.

Smile (:

Odpowiedz
kupmy udziały Smile

teraz widać jak jednak dobrze że Pogoń sobie strzeliła tę bramkę w ostatnim meczu...

Odpowiedz
Pisałem o tym przy okazji Nsame a później dyskutowaliśmy z Sułtanem przy okazji pozbycia się pensji Urbańskiego/majstersztyku z jego sprzedażą, ominięciu Boloni i kontraktu Rakoczego  Smile
Czekamy na najlepsze - sprzedaz Piątkowskiego lub tego Rumuna z bramki.
Pozwolę sobie zacytować Pako z Twittera - gdy Mioduski mówił o budowie Legii naszych marzeń nie wiedziałem że będzie to Legia moich marzeń  Big Grin

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, PiotrekFCD, 6 gości