Liczba postów: 258
Liczba wątków: 0
Reputacja:
11
Wtopa nie wtopa. Płacili 500 tys euro za potencjał. Nadal młody chłopak ale chyba z tym zdrowiem nie pojedzie do większej kariery.
Liczba postów: 2,771
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Nie każdy zawodnik wypali. No nic życzę mu szczęścia.
Liczba postów: 1,523
Reputacja:
35
Fiabema trenuje chyba z rezerwami.
Liczba postów: 1,071
Liczba wątków: 4
Reputacja:
33
Myślę, że tutaj istotne były też warunki fizyczne + wydolnościowe i motoryczne, które teoretycznie ma na całkiem wysokim poziomie. Tylko to jak się okazuje jest ten sam case co Hakans i Douglas. Co z tego, że takie warunki fizyczne są jak nie ma zdrowia.
Kiedyś strzelisty o tym pisał i chyba faktycznie zaczęli na to zwracać większą uwagę, że oprócz ww. warunków fizycznych bardzo istotna jest również podatność na kontuzję. I jak to się nie zgadza to i kariery nie będzie. Douglas i Gisli zapowiadali się według mnie nieźle, ale przez te kontuzje nic z nich nie będzie, już można chyba tak to powiedzieć z całą pewnością.
Nie wiem czy nie lepiej jakby zapuścili korzenie i spróbowali skautingu w Afryce, bo to jednak kopalnia dobrych motorycznie i fizycznie piłkarzy i może jakieś perełki by się wyciągnęło. Niemniej priorytetem i tak powinna być akademia i chłopacy z okolic. Można chyba stawiać dolary przeciwko orzechom, że z trójki Delikat, Gmur i Dudek chociaż jeden za rok czy dwa będzie znaczącą postacią w Lechu.
Liczba postów: 168
Reputacja:
3
Zależy co rozumiesz przez znaczącą postać, jeżeli to że będą w kadrach meczowych i od czasu do czasu wejdą na boisko to się zgodzę, ale jeżeli masz na myśli to, że będą graczami wyjściowego składu, to obawiam się, że nie ma na to szans. Gdyby byli obrońcami można byłoby się nad tym pochylić, ale jako gracze ofensywni... nie widzę tego.
Liczba postów: 2,771
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Skauting w Afryce nie ma o tyle sensu, że wszystko jest dawno podzielone i przebrane. Zobaczcie sobie jakie akademie tam działają i gdzie trafiają te dzieciaki.
Liczba postów: 482
Reputacja:
10
Dlatego gra Mońka, mimo że jest Skrzypczak na ławce pozyskany za niemałe pieniądze? O Kozubalu mimo Jagiełło i Rodrigueza nie wspomnę.
A tak serio, wiem o czym piszesz i masz trochę racji. Ale też myślę, że będzie trochę równowagi z przodu, szkoda kontuzji młodego napadziora jedynie. Na moje to by jutro pograł.