Liczba postów: 431
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
Oczywiście dlatego wzmiocnienia mają być gotowe na obóz w Palenicy czy gdzie tam będzie. A nie na 30 08. Szansa dostania się do fazy ligowej LE jest naprawdę spora. A może nawet...z naszym rankingiem
Liczba postów: 115
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Ten ranking w LM to już tak średnio, trzeba by liczyć na cudowne losowania i Slovan lub Macabi w Q3 i Ferencvaros w Q4
Liczba postów: 245
Liczba wątków: 2
Reputacja:
12
Amen!. Czekam na pierwsze okno transferowe po mistrzostwie (jeśli/oby!) , w którym wreszcie zamkną mi tę kłapiącą mordę. Z małymi nadziejami, ale jednak...
Liczba postów: 798
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Transfery to muszą być na poziomie zimy. Gdzie przyszły realne wzmocnienia (Gonzales to łapanka). Jeśli takich ktoś (mam nadzieje nowy dyrektor sportowy ) dokona to będzie bajka.
Liczba postów: 798
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
No to będziemy w.. jakaś iskra się tli patrząc na zimę.
Liczba postów: 210
Reputacja:
6
Przeskoczę tu z kwestią priorytetów transferowych z wątku pomeczowego. Stawiam tezę, że w świetle braków na LO, PO (póki co Carstensena nie mamy w garści), pozycji napastnika, ŚO, ŚP, po ewentulanym odejściu Sousy lub Aliego uzupełnienie ich pozycji będzie niższym priorytetem niż 5 wcześniej wymienionych. Mając do dyspozycji na "10" i prawym skrzydle Sousę/Golizadeha, Walemarka, , Hoticia i Barańskiego, (i mając w perspektywie konieczny zakup jakiegos klasowego, tj. mogacego zagrać również na "10" napastnika ), mozna sobię będzie pozwolić na nie uzupełnianie natychmiast braku po odejściu jednego z tych dwy piłkarzy, bo są większe dziury w składzie. Mamy w zespole dużą "nierównowage jakości" na poszczególnych pozycjach.
Liczba postów: 144
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Mnie jeśli chodzi o transfery dziwi jedno. Jak to jest możliwe, że 23 letni Szwed po dwóch średnio udanych sezonach w Feyenoordzie przyjeżdża do Polski się odbudowywać na wypożyczenie po czym podpisuje tutaj kontrakt ale za cholerę nie można ściągnąć jego polskiego odpowiednika. Tułają się te bidoki po całym świecie, zamieniają jedną ławkę na drugą coraz słabszą aż znikają z radarów. Aż taka jest różnica płacowa pomiędzy taką Spezia a Lechem, Rakowem czy Legią?
Liczba postów: 210
Reputacja:
6
Prawy obrońca Sadegh Moharrami podobno na celowniku Lecha. Irańczyk, Ali miałby kumpla. Dynamo Zagrzeb, koniec kontraktu, do wzięcia za darmo.
Swego czasu rozpisałem się na temat najbliższego okienka transferowego i finansów - i nie umieściłem wpisu... Ale pokrótce - wychodziło mi z bardzo zgrubnego łączenia kropek, że, jeżeli zrobiliśmy już gruby transfer "in" niejakio przed okienkiem (Walemark) i chcemy wykupić Carstensena (1 -1,5 mln?), to może być słabo z kasą... rezygnacja z Carstensena na rzecz kolejnego Persa potwierdzałoby tę tezę (tym bardziej, że na Duńczyka mogą mieć ochotę i inne kluby po tak niezłym zaprezentowaniu się wiosną). Albo może oznaczać, że kasa na tranfer gotówkowy potrzebna będzie na transfer np napastnika, a na Carstensena na tę chwilę nas po prostu nie stać.
No i jest jeszcze opcja, że to zagrywka "na zmiększenie" pod negocjacje z FC Koln lub po prostu opcja rezerwowa, gdyby zażądali góry siana.