Liczba postów: 797
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Dziwne to trochę Icek. Czyli jakby nie wiedzieli, że szukamy PO to żądali by więcej a jak wiedzą, że nie mamy wywalone i damy albo milion albo nic to się zgodzą bo Lech szuka PO. To chyba działa w drugą stronę. Im mniej CI zależy tym łatwiej go kupić. A tak oni wiedzą, że szukamy PO więc mogą dyktować cenę jaką chcą bo to my jesteśmy na musiku.
Liczba postów: 143
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Nie. Lech mówi, że "Nie, tyle to nie" szukamy dalej. I szukają aż Koln spuści z ceny za gościa którego i tak nie chcą, ewentualnie wypożyczą go ponownie jak nikt nie da tyle ile chcą w Kolonii a ile nie chce dać Lech. Może się przejadą, może nie.
Liczba postów: 78
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Przede wszystkim chciałbym tutaj Linettego. Ten chłopak na naszą ligę to przekot, zluzowałby Murawskiego, a na 8 byłby Antek i Gisli. Jagiełło jako alternatywa na 10 dla następcy Sousy (tak, sprzedawałbym, moim zdaniem to jego peak, a i tak aż tak bardzo mnie nie przekonuje). Wolałbym zostawić Golizadeha zamiast Sousę. Dodatkowo LO, LS i ŚN - oczywiście zawodnicy na pierwszy skład. OP jak odejdzie Afonso no i PO, jak się nie uda z Rasmusem.
Jak nie teraz, to kiedy? To MP to w zasadzie +70 mln przychodu bezpiecznie licząc. Z takich szans trzeba korzystać, bo np. taki wjazd do LE i miejsce w 24-ce samo z siebie daje ponad 15 mln euro, 65 mln PLN. A liczę to bez przychodu z biletów. Z taką kadrą o jaką wnioskuję, całkowicie realne do zrobienia, a LKE to właściwie praktycznie gwarantowane. Nie da rady na tym stracić. A mając 2 jedenastki będzie łatwiej grać w lidze.
Liczba postów: 797
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Ja się zgadzam, że potrzebujemy sporo wzmocnień. I nie wiem czy przy takich pieniądzach do podniesienia z murawy sprzedawał bym tak szybko Sousę. Czasami człapał to fakt ale jaką mamy pewność kto za niego przyjdzie. Jest jeszcze ten młody z Ruchu ciekawe gdzie go umieszczą. No i młodzieżowcowi z Legii skończył się przez Feio kontrakt wiec może warto by go było podwędzić w ramach zemsty.
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 15
Reputacja:
7
Na ten moment w sieci pojawiają plotki o Irańczyku z Dinama Zagrzeb - Sadegh Moharrami. PO, kończy mu się kontrakt także wzorcowa propozycja dla Rutkowskich. Z kolei Borek coś przebąkiwał o Dawidzie Kownackim. Pojawiło się również nazwisko Enzo Cabrery, 25-letni argentyński napastnik z AEKu Larnaka. W tym wypadku kontrakt ma ważny do 2027 roku a jego wartość to 500 tys euro. Tutaj te informację podawał Dobrasz.
Liczba postów: 316
Reputacja:
6
28-05-2025, 08:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2025, 08:27 przez Icek.)
@Skorpion
Kolega Ci odpowiedział tak, jak mniej więcej ja bym to zrobił
@hif
Tylko bez pomysłów o Jagielle w miejsce Sousy:-) To absolutnie nie jest jego pozycja i nawet nie chcę sobie przypominać, jak wyglądała nasza gra z nim na tej pozycji.
Jeśli chodzi o samo odejście Sousy, to już wiele razy pisałem, że z jego wypowiedzi i komentarzy medialnych wynika raczej, że w obecnym układzie z klubem, to do niego należy decyzja, czy zostanie tutaj na następny sezon. Jeśli się zdecyduje zostać, to będzie przedłużony kontrakt. Jeśli będzie chciał odejść, to przy odpowiednie ofercie klub nie będzie mu robił przeszkód.
Pomysł z Alim w jego miejsce mógłby wypalić i potrafię sobie wyobrazić, że zyskalibyśmy na tym w środkowej strefie boiska pod kątem "trzymania gry". Ale wtedy potrzebujemy kota w miejsce Aliego.
Pojawiają się jakieś wypowiedzi menedżera Douglasa, że niby nie wiadomo, co będzie z nim w nowym sezonie, że marzy mu się Ligue 1 i Seria A. Ale to wygląda raczej na takie głupie i bezsensowne pie....lenie.
Reputacja:
5
Mam pytanie obeznanych z finansami pucharowiczów.
Odpadający w Q4 eliminacji LM dostaje 4 mln euro, 4 mln jest za awans do fazy ligowej. Ten pierwszy dostaje w sumie 8 mln czy tylko jedno z tych 4 mln?
Liczba postów: 316
Reputacja:
6
28-05-2025, 10:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2025, 10:39 przez Icek.)
Za udział w fazie ligowej LM w poprzednim sezonie dostawało się.... 18,62 mln EUR. Odpadający w IV rundzie dostawał 4,19 mln EUR + 4,31 mln EUR za awans do fazy ligowej LE.
Reputacja:
5
28-05-2025, 11:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2025, 11:05 przez Antonio.)
No to jest o co walczyć szczególnie, że rywale w Q3 są w zasięgu mimo wszystko. Taka Kopenhaga, w Q3 by siadła idealnie. Szczególnie, że są rozstawieni w Q4.