Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Reprezentacja Polski
Tryb drzewa
No powyżej dobrego jest jeszcze bardzo dobry, tudzież znakomity. Wink

Gdyby Szymczak ładował bramki, to predystynowałby do powyższych określeń.

A takich 9-tek, co w karierze nie przekraczali najczęściej 10 goli w sezonie to się kilku znajdzie na najwyższym poziomie, także jedno nie wyklucza drugiego.

Odpowiedz
Trochę szkoda braku Antka w środku pola. Na pewno by się mu to przydało i nam w sumie też.

Odpowiedz
takie przemyślenie - bardziej ogólne. jakim my jesteśmy narodem dramatycznym, i romantycznym od wieków zarazem. sport narodowy wybrany. Obecnie żyjące pokolenia jeszcze się załapały na czasy gdy nasza reprezentacja była regularnie w pierwszej 4 MŚ. w tym ja Wink A przegrana po wyjściu z grupy z Brazylia w 86 r była uznana za blamaż. Na co Boniek rzucił klątwę, mówiąc że długo będziemy musieli długo czekać żeby w finałach w ogóle zagrać.
Tymczasem w lidze narodów w siatkówke, którą sobie z nudów wczoraj włączyłem, nie znałem nikogo ze składu. Bo grają jakimś rezerwowym młodym składem, ale i tak zlali wszystkich. To tak jakby nasza U21 ogrywała Portugalie i i inne Hiszpanie. Oczywiscie nie znam szczegółów, może tamci też grali rezerwowymi. Ale i tak...
Wiem że inna dyscyplina, ale jak to się stało, że w siatkę potrafimy, a w nogę nie. WTF?

Odpowiedz
Szkolenie, podstawa wszystkiego. Nasi piłkarze mają problemy - mniejsze lub większe - praktycznie z każdym elementem futbolowego ABC. W Akademii są chłopacy, którzy mają nienajgorszą technikę: Dziuba, Gmur, Stankiewicz czy Antczak. Są za to niezbyt fizycznie rozwininięci, przez co ich dalsza kariera w polskich ligach stoi pod znakiem zapytania. Do młócki ligowej sprawdzają się inni.

Odpowiedz
Nie można być dobrym w każdym sporcie. W siatkówkę umiemy ale nie jest to tak rozpoznawalny sport jak piłka. Każdy w końcu znajdzie swoją niższe.

Odpowiedz
ja nie polemizuję z popularnością tych dyscyplin. zastanawiam się czemu w jednym sporcie technicznym, zespołowym, wymagającym kondycji, przygotowania oraz warunków fizycznych jesteśmy potęgą, a w drugim tak popularnym narodowym - totalnymi miernotami na tle innych krajów. chyba że siatkówki można się nauczyć na w-f a gra w piłkę to taki wyższy poziom wtajemniczenia.

niszę - ehh ten słownik Smile

Odpowiedz
Więcej nacji na poważnie zajęło się futbolem, a siatka raczej w takiej Finlandii nikogo nie jara.

Odpowiedz
W takim żużlu też jesteśmy potęgą a potem się okazuje, że w takiem Ameryce Południowej nikt o tym nie słyszał i na całym świecie jeździ się w 10 krajach może.

Siatkówka to sport bardziej profesjonalny niż piłka. Wszystkie dzieciaki chcą kopać w nogę bo to modne jest w siatkę już tak łatwo nie idzie. Zresztą duża cześć siatkarzy gada, że w piłkę też grali.

Odpowiedz
Jak dla mnie problem w naszej piłce leży w szkoleniu i mentalności dużej części zawodników i trenerów.

Odpowiedz
To jest szczególną zmora ostatnich lat. Jak patrzę na obecną kadrę, to jestem przerażony. Nie ma też
co ukrywać, że nasi wychowankowie nie odbiegają od tego poziomu.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości