Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
I znowu te mityczne dobre transfery. To na kogo my polujemy na Ronaldo? Przecież to czekanie przyniesie nam tylko straty. I gdzie Ci nowi mają się zgrywać w lidze?

Mam nadzieje,że ten tydzień to będzie tydzień dwóch transferów. LO oraz napastnika a w przyszłym dołączy skrzydło i ktoś na 10.

Odpowiedz
Naprawdę do pierwszego kluczowego meczu mamy 5 tygodni od dzisiaj.

Dajmy im pracować, nie róbmy w pieluchy zawczasu. Wystarczy, że kadrę skompletujemy, albo prawie skompletujemy do 19.07. Czasu będzie do 05.08 zupełnie sporo.

A Górnik i Cracovię wypada pokonać nam u siebie w każdej konfiguracji.

Odpowiedz
A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z tego co widzę to Górnik się wzmacnia, Cracovia też.

Odpowiedz
Górnik na ilość owszem sporo, zobaczymy ile w tym  razie jakości.
Jest Kubicki, i Sacek (kontuzjowany, więc możliwe że z nami nie zagra), wymienili bramkarza, a reszta to wielkie niewiadome.

Cracovia na tą chwilę zamieniła Kallmana na Stojilkovicia (ciężko powiedzieć czy to  wzmocnienie czy osłabienie, Kallman był regularny), plus zakontraktowała PO z potencjałem.

Ze wzmocnieniami czy bez, na tą chwilę jesteśmy od nich silniejsi - szczególnie grając u siebie. 
Ale o Linnetiego bym się nie obraził - zawsze go lubiłem.

Odpowiedz
(01-07-2025, 10:36)Skorpion napisał(a): A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z tego co widzę to Górnik się wzmacnia, Cracovia też.

ano na takiej że bez wzmacniania jesteśmy lepsi - to my zdobyliśmy MP przypominam.
Cracovia tak się wzmocniła że nie ma Kallmana i Rózgi (i jeszcze 4 zawodników). Górnik stracił Sarapatę i Furukawę (i jeszcze 4 zawodników). Ja wiem że transfery in są mega medialne - ale nie dajmy się zwariować. Tam są rewolucje w tych zespołach.

Odpowiedz
Spokojnym przypominam, że Górnika trenuje ich rzeźnik z Trnavy.
Zdenerwowanym, że w zeszłym sezonie zdobyli 23 punkty mniej niż Lech i nawet transfery Kubickiego, napastnika z 2 ligi greckiej, pomocnika z trzeciej francuskiej czy odpadu z Partizana nie powinno zmienić układu sił.

Odpowiedz
Z całym szacunkiem dla Maxa, Górnik bierze od nas stopera który byłby 5 w kolejce do grania, o ile nie byłby za Janyszką.
Także bez jaj.

Odpowiedz
(01-07-2025, 11:13)Mosina napisał(a):
(01-07-2025, 10:36)Skorpion napisał(a): A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo z tego co widzę to Górnik się wzmacnia, Cracovia też.

ano na takiej że bez wzmacniania jesteśmy lepsi - to my zdobyliśmy MP przypominam.
Cracovia tak się wzmocniła że nie ma Kallmana i Rózgi (i jeszcze 4 zawodników). Górnik stracił Sarapatę i Furukawę (i jeszcze 4 zawodników). Ja wiem że transfery in są mega medialne - ale nie dajmy się zwariować. Tam są rewolucje w tych zespołach.

MP to nie powód do samozadowolenia. Nie zdobyliśmy go w taki sposób jak PSG, Liverpool czy City, którym zdarza się dominować ligę z 20 punktami przewagi. Gdyby tak było, też byłbym zdania, że pół składu można sprzedać, i tak wciągniemy ligę nosem. Ale w Lechu przez pół sezonu było "O matko, jaka ta ławka krótka" i "Jezus, znowu kontuzje". Teraz ławka nadal nie imponuje, w składzie znów kontuzje, LO nadal pozostaje nieobsadzona, konkurencja na większości pozycji jest meh, i podejście na zasadzie "Jesteśmy zbyt dobrzy, żeby sobie nie poradzić, w końcu mamy mistrza" to ostra jazda bez trzymanki. Nie sugeruję paniki, ale poślady powinny być już zdecydowanie boleć od napięcia.

Odpowiedz
Dzisiaj zaczęło się oficjalnie okienko transferowe.
Gumny w Lechu.

Teraz N, LO, LS i środkowy pomocnik + młodzi. Wtedy możemy myśleć o LE, PP i MP.

Jednak z doświadczenia wiem, że skończy się na tym, że transfery będą jeśli awansujemy do któreś tam rundy pucharów.
Na ligę i PP mamy zajebistą kadrę, która ogarnie te dwa fronty

Odpowiedz
Bez drugiego napastnika nie mamy zajebistej kadry na żodyn front.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Gugus, 4 gości