Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Info lata, Borowski do Piasta. Sprzedaż.

Odpowiedz
3 rundę czego? Wy serio nie znacie historii Lecha i nie wiecie, że możemy odpaść w tych eliminacjach z KAŻDYM? Dosłownie z każdym czy to mistrz Albanii czy Islandii czy Trnava czy inne Stjerneny. Dlatego ważne aby zminimalizować ryzyko odpadnięcia i wzmocnić się jeszcze przed lub w trakcie okresu przygotowawczego do sezonu, oczywiście można do sierpnia poczekać na 1-2 transfery ale ogarnięty klub jeśli chce awansować do LM to wzmacnia się już na początek eliminacji, żeby tak jak napisałem wcześniej ZMINIMALIZOWAĆ ryzyko odpadnięcia z jakimś gównianym zespołem, a na ten moment wyglądamy bardzo przeciętnie kadrowo bez jakiejkolwiek siły ofensywnej na ławce.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Ja też mam wrażenie że ludzie mają ogromnie krótką pamięć. Z drugiej strony się nie dziwię. Traumy się zapomina.

Odpowiedz
Niestety ja nie mam. Także, obecnie 3 runda LM to jest maks. Choć przy przeciągających się kontuzjach i brakach transferowych widzę jedna jedyną rundę w LM

Odpowiedz
@pacal, Twojego przydługiego posta można zgasić kilkoma zdaniami. Nie jesteśmy jakimś wschodnioeuropejskim kozakiem, by mieć pewność, że pokulamy z palcem drużynę z Islandii czy Albanii. Trzeba być kibicem Lecha od bardzo niedawna, by nie kojarzyć choćby wtop ze Stjarnan lub Żalgirisem. I czemu teraz miałaby nie wydarzyć się temu podobna europejska szmata na twarz, skoro - jak twierdzisz - nie potrzeba wzmacniać się na drugą rundę, a każdy kolejny tydzień zaskakuje nas kolejną kontuzją w ofensywie.
Przy tej kruchości naszego składu, przy braku wzmocnień do przednich formacji mnie kompletnie nie zdziwi odpadnięcie czy to z królami lodu czy piekła już w ostatniej dekadzie lipca.

Odpowiedz
(05-07-2025, 15:44)MichalM napisał(a): Patrząc przez pryzmat [...] na ten moment widzę odpadnięcie w 3 rundzie.

Może się tak zdarzyć. Jeśli wylosujemy Kopenhagę albo Crveną Zvezdę to nawet inwestując 5+ mln euro w nowych ludzi, będzie ciężko ich przejść. Reszta jak najbardziej w naszym zasięgu, i przy korzystnym losowaniu jeszcze bardziej warto się wzmocnić.

Cytat:Tak został miesiąc i niestety w powyższym poście ja jak i Ty przyznałeś, że niektórzy potrzebują mitycznej aklimatyzacji.

No ale miesiąc niewiele zmienia u zawodników potrzebujących długiej aklimatyzacji. Więc wolę żebyśmy ściągnęli lepszych, nawet jeśli będziemy na nich czekać. Bo w tej kampanii pucharowej i tak nam nie pomogą - czy to kupieni w czerwcu, czy w lipcu.

Cytat:Pkt 2.[...] czy Lech jest konkurencyjny względem zespołów, które co roku grają w LE? No niestety nie. Dlatego zawodnik patrząc na historię, potencjał to zauważa, że mamy sinusoidę w tych rozgrywkach.

To zależy których. Tych z lepszych lig - nie. Ale nie dlatego że akurat grają w LE, tylko z tych przyczyn które wypisałem w poprzednim poście. 

Cytat:A i doliczmy sobie wtopy transferowe, których nie będę wypisywał bo szkoda na to czasu.

Tych wtop (a przynajmniej kosztownych) jakby mniej ostatnio. Zawodnicy za których dużo płacimy dają sporo. A tani - no cóż. Albo się sprawdzą albo się nie sprawdzą. Ważne że zaczęliśmy szybciej odpalać zawodników którzy nie rokują. 
Żaden klub nie ma samych celnych strzałów, więc nie wiem czego konkretnie oczekujesz jeśli chodzi o skuteczność transferów? Samych wymiataczy? Nierealne.

Cytat:Bardzo chciałbym się pomylić, bardzo chciałbym 4 rundę LM. Oby tylko nie było za późno

Jak my wszyscy, jak my wszyscy Smile

(05-07-2025, 17:18)strzelisty jupiter napisał(a): @pacal, Twojego przydługiego posta można zgasić kilkoma zdaniami. [...]

Z treści Twojego jasno wynika że mojego przeczytałeś bardzo na wyrywki (bo i Stjarnan i Żalgiris wspomniałem), więc nie będę tracił czasu na dogłębne odpisywanie. Moje racje przedstawiłem jasno i myślę że logicznie. Jeśli Ci się moje wnioski nie podobają to trudno, jakoś przeżyję.

Chcesz się założyć że 30/07 będziemy w III rundzie kwalifikacji LM, nawet bez żadnych wzmocnień, o ile nie będzie jakiegoś większego pomoru w składzie?

Odpowiedz
Mogę się podpisać pod tym, co napisał @pacal, jeszcze duzo czasu mamy do momentu, w którym będzie trzeba zacząć bić na alarm. Z tym stanem posiadania, jaki obecnie jest, pierwszy dwumecz i pierwsze dwie kolejki w lidze są dla nas obowiązkowymi zwycięstwami. Co dalej, wskaże losowanie, wydaje mi się też, że do momentu po pierwszym dwumeczu będziemy mieli zakontraktowanych nowych zawodników w liczbie większej niż 1.

Ja czekam na kotów, powtarzam to za każdym razem. Jeśli tacy nie przyjdą w czerwcu, ale przyjdą w lipcu/sierpniu, nie mam z tym problemu. Będę panikował, jak 20 sierpnia będziemy mieć kadrę, jaką mamy. Na Albańczyków czy innych Słowaków naszym obowiązkiem jest zwycięstwo tym, co obecnie mamy. To samo dotyczy ligi.

Odpowiedz
Troszkę tymi postami wykluczacie sprawstwo i od transferów ważniejsze jest "zdrowaś Maryja" bo przecież na Albańczyków są niepotrzebne a jak trafimy Kopenhagę to i tak nic nie pomogą. A co jak wylosujemy Qarabag?
Dziś Trener wystawił co miał najlepszego i nie było czterech Zawodników pierwszego wyboru, 40% Zawodników z pola. Tylko jeden z nich był godnie zastąpiony. Nie wiadomo do końca kiedy będą gotowi. To jest właśnie problem który wymaga przyspieszenia transferów - gdyby nie te wyrwy to można ryxykować głupią kartką czy urazem pozostałych. Ale mając takie cztery wyrwy (sorry trzy, uważam że pozycja Murawskiego jest zabezpieczona) i walka o Europę Szwedem w opasce czy Fabiemą to piłkarskie samobójstwo. Właśnie przez te kontuzje nie mamy już czasu.
Taka jeszcze drobna uwaga, wiem że sparingi nie mają większego znaczenia ale jako jedyny ekstraklasowicz przegraliśmy z Banikiem - a kilku ich z nimi grało

Odpowiedz
A tu się jeszcze wysypie Walemark, Ali nie dojdzie do siebie, Sousa dostanie ofertę życia i pofrunie. I zostaniemy z Lismanem i Pereirą na skrzydłach. I jeszcze nas Albańce kulną. Ale czekajmy na kota na koniec sierpnia może będzie potrzebny,żeby ligę ratować. Ja was podziwiam, wiecie jak działa ten klub, wiecie co się odjebało z Helikiem a i tak wierzycie bez żadnych zastrzeżeń w mistrzów świata na koniec sierpnia. Szacun! Ja tak nie umiem. I to same teksty pisane o Cracovii czy Górniku. No faktycznie to jest B klasa klepniemy ich na pewno.

Odpowiedz
Dokładnie to co napisał Strzelisty. Ali pewnie nie dojdzie do siebie przez najbliższy miesiąc, Walemark po 2-3 meczach też zapewne wypadnie ze składu na 3 tygodnie, zostaniemy z Lismanem na ligę i eliminacje Ligi Mistrzów, a na drugiej stronie będzie latał Fiabema. Zobaczmy ławkę kto tam siedzi aktualnie? Kto ma pociągnąć nas ofensywnie z ławki? Niema nikogo. Módlmy się żeby tą drugą rundę przejść bez kontuzji. Potrzebujemy nowych skrzydłowych na już.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: hif, Icek, 9 gości