(05-07-2025, 15:44)MichalM napisał(a): Patrząc przez pryzmat [...] na ten moment widzę odpadnięcie w 3 rundzie.
Może się tak zdarzyć. Jeśli wylosujemy Kopenhagę albo Crveną Zvezdę to nawet inwestując 5+ mln euro w nowych ludzi, będzie ciężko ich przejść. Reszta jak najbardziej w naszym zasięgu, i przy korzystnym losowaniu jeszcze bardziej warto się wzmocnić.
Cytat:Tak został miesiąc i niestety w powyższym poście ja jak i Ty przyznałeś, że niektórzy potrzebują mitycznej aklimatyzacji.
No ale miesiąc niewiele zmienia u zawodników potrzebujących długiej aklimatyzacji. Więc wolę żebyśmy ściągnęli lepszych, nawet jeśli będziemy na nich czekać. Bo w tej kampanii pucharowej i tak nam nie pomogą - czy to kupieni w czerwcu, czy w lipcu.
Cytat:Pkt 2.[...] czy Lech jest konkurencyjny względem zespołów, które co roku grają w LE? No niestety nie. Dlatego zawodnik patrząc na historię, potencjał to zauważa, że mamy sinusoidę w tych rozgrywkach.
To zależy których. Tych z lepszych lig - nie. Ale nie dlatego że akurat grają w LE, tylko z tych przyczyn które wypisałem w poprzednim poście.
Cytat:A i doliczmy sobie wtopy transferowe, których nie będę wypisywał bo szkoda na to czasu.
Tych wtop (a przynajmniej kosztownych) jakby mniej ostatnio. Zawodnicy za których dużo płacimy dają sporo. A tani - no cóż. Albo się sprawdzą albo się nie sprawdzą. Ważne że zaczęliśmy szybciej odpalać zawodników którzy nie rokują.
Żaden klub nie ma samych celnych strzałów, więc nie wiem czego konkretnie oczekujesz jeśli chodzi o skuteczność transferów? Samych wymiataczy? Nierealne.
Cytat:Bardzo chciałbym się pomylić, bardzo chciałbym 4 rundę LM. Oby tylko nie było za późno
Jak my wszyscy, jak my wszyscy
(05-07-2025, 17:18)strzelisty jupiter napisał(a): @pacal, Twojego przydługiego posta można zgasić kilkoma zdaniami. [...]
Z treści Twojego jasno wynika że mojego przeczytałeś bardzo na wyrywki (bo i Stjarnan i Żalgiris wspomniałem), więc nie będę tracił czasu na dogłębne odpisywanie. Moje racje przedstawiłem jasno i myślę że logicznie. Jeśli Ci się moje wnioski nie podobają to trudno, jakoś przeżyję.
Chcesz się założyć że 30/07 będziemy w III rundzie kwalifikacji LM, nawet bez żadnych wzmocnień, o ile nie będzie jakiegoś większego pomoru w składzie?