Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
(Wczoraj, 12:33)Pucenty napisał(a): Podoba mi się. Tego typu kaliber mam na myśli w definicji Kota. Mam nadzieję, że z opcją. Zaskoczony jestem mimo wszystko że wypożyczenie na lewą stronę, zamiast transferu. Ale lepsze takie wypożyczenie niż transfer Pieńki.

Olimpiakos miał opcję wykupu nie skorzystli.

Odpowiedz
W zeszłym sezonie kiepskie staty ale już sezon poprzedzający bardzo dobre. Po sezonie 23/24 mógłbym powiedzieć kot, natomiast teraz to koteczek. Zobaczymy czy się odbuduje i przebije jeśli faktycznie przyjdzie.

Tak czy siak zostaje jeszcze prawy pomocnik, napastnik + środkowy pomocnik

Odpowiedz
(Wczoraj, 12:46)MichalM napisał(a): W zeszłym sezonie kiepskie staty ale już sezon poprzedzający bardzo dobre. Po sezonie 23/24 mógłbym powiedzieć kot, natomiast teraz to koteczek. Zobaczymy czy się odbuduje i przebije jeśli faktycznie przyjdzie.

Odnośnie do środkowego pomocnika Jakub Kowalski podaje że Lech szuka kogoś za Murasia,ale nie jest to priorytet.

Odpowiedz
Nie no, ten Palma na papierze wygląda na kota bez dwóch zdań. To, że nie przebił się w Olympiakosie w naszym kontekście nie znaczy NIC. Gdyby miało znaczyć, to by było równoznaczne z tym, że oczekujemy wyjmowania gości z klubu tego kalibru. Bez jaj.

Odpowiedz
(Wczoraj, 12:46)MichalM napisał(a): W zeszłym sezonie kiepskie staty ale już sezon poprzedzający bardzo dobre. Po sezonie 23/24 mógłbym powiedzieć kot, natomiast teraz to koteczek. Zobaczymy czy się odbuduje i przebije jeśli faktycznie przyjdzie.

Nie ma na razie takiego świata, w którym wyciągamy takiego piłkarza po sezonie 23/24, z 36 app, 10/10 g/a w przysłowiowym Celtiku. Przecież by go wtedy wyciągnąć prawdopodobnie trzeba by było położyć 7-10 mln EUR.

Właśnie na takie okazje jak ta musimy liczyć i jest to Kot pełną gębą. W dodatku po pierwszym gorszym sezonie w karierze jego ego też powinno być kontrolowalne Smile

Niechże to tylko się nie wysypie...

Odpowiedz
Ależ oczywiście, że nie znaczy nic w naszym kontekście.
Porównałem tylko sezony i statystyki.
23/24 kot, 24/25 koteczek

Jeśli przyjdzie liczę, że u nas będzie tigerem a nie kotem.

Pucenty zgadza się, po sezonie 23/24 w życiu byśmy go nie wyciągnęli.

Ps. Velde u nas był i robił popłoch aczkolwiek nierówny, poszedł do Grecji i też nie dał rady.

Dopisek. Ma być klauzula wykupu ok. 4,5mln euro

Odpowiedz
No i jest drugi ruch. Tylko się nie zatrzymywać potrzebujemy kolejnego na skrzydła, napastnika i kogoś do środka. Pamiętajmy też, że Hakans z Walemarkiem kiedyś wrócą .

Odpowiedz
Jakbyśmy tego Hagiego Legii zajumali to byśmy jednym ruchem zamknęli tematy skrzydłowo/dziesiątkowe w zasadzie. Szkockim zaciągiem... Ale to oczywiście blubranie, bo sam Rumun zapewne z dwojga wybrałby znanego mu trenera.

Odpowiedz
"Gdy cofniemy się do wspomnianego sezonu 2023/2024 i zerkniemy na dane Hudl WyScout dla ligi szkockiej, okaże się, że Luis Palma był jedną z gwiazd rozgrywek. Przynajmniej na swojej pozycji, bo zaliczył:

najwięcej udanych akcji ofensywnych – 10,88/90 minut;
najwyższe xG – 0,54 (brakowało mu skuteczności, powinien strzelić więcej bramek);
najwięcej strzałów – 3,77;
najwyższy wynik przewidywanych asyst – 0,4;
drugą najwyższą liczbę dośrodkowań – 6,99;
najwięcej dryblingów – 10,88 (trzynasty wynik pod względem skuteczności);
czwartą najlepszą skuteczność pojedynków ofensywnych – 51,07% wygranych);
drugi największą liczbę kontaktów z piłką w polu karnym – 4,83;
drugi najwyższy wynik progresywnych rajdów z piłką – 4,05;
najwięcej wygranych pojedynków w obronie – 66,67%;
jedenasty wynik przejętych piłek – 5,77;
najwięcej kluczowych podań – 1,33;
najwięcej podań w pole karne – 8,6.

Wyliczanka jest długa, ale najlepsze jest to, że moglibyśmy ją powtórzyć po sprawdzeniu danych Luisa Palmy z czasów gry w Arisie Saloniki, z którego trafił do Celtiku Glasgow. Tam także był w ścisłej czołówce pod względem udanych akcji ofensywnych, przewidywanych bramek, oddał najwięcej strzałów, miał czołowy wynik przewidywanych asyst oraz dryblingów czy podań w pole karne. Krótko mówiąc — nowy piłkarz Lecha Poznań ma potencjał na bycie kozakiem, bo był nim już dwukrotnie, w dwóch różnych ligach."

Odpowiedz
Kurła, żeby to się nie wysypało i maksymalnie szybko zmaterializowało, wygląda on konkretnie. Wykup za 4,5M, jeśli by się sprawdził, to nasi wydaje mi się że mogliby udźwignąć pod warunkiem dobrego sezonu w pucharach.

Na nasze warunki CV tego piłkarza wskazuje na naprawdę mocnego kozaka. Obejrzałem jego bramy i asysty z Celticu 23/24, robi to wrażenie. Prawa, lewa noga, dobre, silne, celne dośrodkowania, widać też technikę wysoką. Jestem BARDZO na tak.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 10 gości