Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Tranfery.info donoszą, że Lech walczył swego czasu o Pozo, którego do transferu ostatecznie przekonała oferta Jagiellonii.

(29-07-2025, 13:11)Dextris napisał(a): Obstawiam, że skończymy z Szymczakiem jako napastnikiem nr 2.
Kompletna cisza w eterze jeśli chodzi o transfer.

O sam transfer jestem spokojny - bardziej o termin jego realizacji. Bardziej ciekawi mnie, czy kogoś ściągną na prawą flankę.

Odpowiedz
Transfery lubią ciszę

Odpowiedz
Adrián Diéguez rozwiązał kontrakt z Jagiellonią. Lewonożny stoper z inklinacjami ofensywnymi mogący grać na lewej obronie. Co sądzicie? Awaryjny transfer mogący być alternatywą dla Milicia (jedynego lewonoznego stopera), ale też opcja, żeby bardziej zluzować będącego pod formą aktualnie Gurgula. W Jadze jak grał to prezentował się bardzo dobrze. Wtedy też Monka mógłby spokojnie iść na wypożyczenie, żeby regularnie grać.

Odpowiedz
Mamy Milicia, Skrzypę, Douglasa, Bartka i Mońkę na wszelki wypadek.. Ilu Wy chcecie gości na jedną pozycję? Kosztem których innych pozycji? Jaką mamy awarię, że piszemy o awaryjnym transferze?

Odpowiedz
(29-07-2025, 15:29)Icek napisał(a): Mamy Milicia, Skrzypę, Douglasa, Bartka i Mońkę na wszelki wypadek.. Ilu Wy chcecie gości na jedną pozycję? Kosztem których innych pozycji? Jaką mamy awarię, że piszemy o awaryjnym transferze?

Oczywiście zgoda. Wrzucam pod teoretyczną dyskusje w kontekście:
- ewentualnego wypożyczenia Mońki;
- rozważań na temat kontuzji czy badania tematu przez klub w zakresie rozwiązania kontraktu z Salamonem. 

Młodszy, dynamiczny lewonozny stoper mógłby pokryć pozycję nie tylko alternatywy dla Milicia, ale również przy naszym ustawieniu, gry jako lewy obrońca w ramach rotacji i na przykład słabszej formy Gurgula.

Odpowiedz
Dokładnie @icek, to lepiej od razu wyślijmy naszego Mońkę do rezerw, skoro jest taka "awaria", że trzeba ściągać podatnego na kontuzje i fochatego Diegueza. Młody pokazał się z bardzo dobrej strony, powinien łapać grę w lidze, a nie ustępować miejsca w kadrze Hiszpanowi, który i tak by przychodził 4-5 do gry.

A Gurgul się odbuduje, spokojna głowa. Chłopak stał się nowym wychowankiem do kopania przez kibiców, bo w wieku 18 lat, grając od deski do deski na dużej presji przez prawie 8 miesięcy w klubie i reprezentacji, praktycznie bez wakacji, wypadł z formy. Ale lepiej szukać kozła ofiarnego do grillowania, bardzo mnie irytuje takie podejście do własnych wychowanków.

Odpowiedz
Poza tym Chlopak ma zachwiamy okres przygotowawczy przez to U21. Dobrze ze przyszedł już Mothinio i Gurgul będzie mógł beż presjii wracać do formy

Odpowiedz
Wychowanek popełniający elementarne błędy zawsze będzie miał pod górkę. To nie jest kwestia braku formy, tylko gotowości do gry o ważne cele. Kozubal stracił formę, przestał grać błyskotliwie ale nikt go nie jedzie. A tak w ogóle to kozłem mógłbyć Fabiema ale nie gra za dużo.

Odpowiedz
Nie, no, Dieguez to powinien być skreślony w ogóle w Polsce za te sceny w Jadze. Niemniej jednak lewonozny stoper to transferowy cel nr 1 na okienko po sezonie 2025/26, może nawet na zimowe.

Odpowiedz
(29-07-2025, 13:30)uncoolben napisał(a): Tranfery.info donoszą, że Lech walczył swego czasu o Pozo, którego do transferu ostatecznie przekonała oferta Jagiellonii.

(29-07-2025, 13:11)Dextris napisał(a): Obstawiam, że skończymy z Szymczakiem jako napastnikiem nr 2.
Kompletna cisza w eterze jeśli chodzi o transfer.

O sam transfer jestem spokojny - bardziej o termin jego realizacji. Bardziej ciekawi mnie, czy kogoś ściągną na prawą flankę.

Temat prawej strony prawdopodobnie upadł i szukamy już tylko napastnika choć i tu są coraz większe wątpliwości bo Rutkom znowu zaświeciła kasa za ewentualny transfer Szymczaka w przyszłości i duża szansa, że będzie na niego stawiane w tym sezonie prawdopodobnie właśnie na prawym skrzydle i czasami za Ishaka na 9. Jeden obskoczy dwie pozycje więc układ idealny dla zarządu.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: kaman, Stefan Batory, 15 gości