Liczba postów: 173
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Zabawię się w adwokata - ich przeszłość o tym świadczy. Oczywiście, mogą nie wypalić, ale papierze to obiektywnie ciekawe ruchy, oceniając ich na początku, a nie po roku.
Napastnik przyjdzie, to jasne jak słońce.
Coś jeszcze? Mamy kadrę bardzo silną, ilościowo też jest ok. A tutaj płacze, narzekania, panika. No ludzie.
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
06-08-2025, 11:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2025, 11:59 przez Antonio.)
Ile trzeba czekać, że dany transfer jest dobry lub nie? Wiesz. Może mieć słabe pierwsze pół roku a potem rok będzie wymiatał? Może będzie wymiatał od razu ale za pół roku przestanie?
Czy może do oceny trzeba wziąć to czy Lech z nimi w składzie coś wygra?
Napastnika brak i czytając wpisy płaczących mam opcję, że JEDYNYM dobrym ruchem co do napastnika byłby gość który przychodzi w maju za duże pieniądze i z mety sadza Ishaka na ławie.
Inne opcje to:
- przychodzi w maju/czerwcu za darmoszę albo tanio, nie strzela od razu - wzięli ogóra na szybko, najpewniej, żeby zamknąć mordy kibolom.
- przychodzi na koniec obozu, nie strzela od razu - Klimczok nyrol, napastnik nie przyszedł na obóz, nie jest zgrany.
- przychodzi w trakcie eliminacji za gruby hajs, nie strzela - Targowali się o 5 zł, znowu stracili tak samo jak w 2010 roku z Rudnevsem.
- przychodzi na koniec okienka za gruby hajs, strzela - Gdyby go wzięli w maju to byśmy wygrali wszystkie mecze.
Liczba postów: 173
Reputacja:
6
Tyle trzeba czekać, ile potrzeba, żeby móc skrytykować.
Na papierze zawodnik dobry - nie można pochwalić, bo jeszcze nic nie zagrał.
Zawodnik gra dobrze od początku - za mało czasu, żeby ocenić.
Zawodnik gra słabo na początku - omujborze co za szrot.
Tak to się kręci.
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
Mecz na noże, za Ishaka wchodzi Miro sprowadzony z CD Tondela. Lepiej?
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 5
Reputacja:
25
06-08-2025, 12:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2025, 12:06 przez strzelisty jupiter.)
Antonio, trochę niespójne jest to, co piszesz. Gdy jakiś czas temu wskazałem Ci posta, w którym napisałeś, że dobrze będzie jak napastnik przyjdzie do końca sierpnia, odpisałeś, że to musiała być pomyłka z Twojej strony i chodziło Ci o koniec lipca. OK, przejęzyczenia się przecież zdarzają. Przyjąłem to i uznałem, że faktycznie pomyliłeś niechcący miesiące. Tymczasem mamy szóstego sierpnia, a Ty nadal bronisz zarządu oceniając, że jest to dobre okienko, mimo że napastnika nadal nie ma (od wielu sezonów), a powinien być według Ciebie do końca lipca.
Napastnik był priorytetem w tym okienku. Główny postulat niespełniony. Powtarza się sytuacja jak sprzed dwumeczu ze Spartą Praga, kiedy Rudnews przyszedł jak już odpadliśmy z eliminacji do Ligi Mistrzów.
Liczba postów: 567
Reputacja:
26
06-08-2025, 12:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2025, 12:10 przez Icek.)
@MichalM
Ja okienka jeszcze nie oceniłem. Napisałem o tym kilka dni temu z resztą, że z tymi achami i ochami to bym się wstrzymał, wskazując, że Ouma czy Gumny na tamten moment nie nadawali się do wystawienia na boisko. Przytoczyłem też przykład 2017 roku.
Odpowiadałem na Twojego posta tylko i wyłącznie, żeby wskazać, jaki absurdalny kontrargument dałeś do posta innego kolegi, jakoby zakontraktowanie Bengttsona czy Palmy w odpowiedzi na kontuzje, miało negatywnie wpływać na ocenę okienka. Tyko tyle i aż tyle.
No i jeszcze jedna kwestia. Skala ocen. Zakładając trochę w ciemno, że wszyscy nasi nowi zawodnicy okazują się plusami transferowymi, to nawet przy obecnym braku napastnika, ocena byłaby bardzo dobra. W sytuacji, gdy napastnika już byśmy mieli, to prawie idealna. Ale to głupie teoretyzowania, bo ja wobec Oumy i Gumnego mam bardzo dużo obawa. I miałem je już w momencie, zanim do nas przyszli.