Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
(12-08-2025, 08:37)Icek napisał(a): Jeśli faktycznie mieliby kogoś dograć w miejsce Aliego, to jestem jak najbardziej za wypożyczeniem Kornela. Jak dla mnie to on totalnie nie jest jeszcze gotowy na grę w Lechu i Niels raczej podziela to zdanie, sądząc po roli Lismana w drużynie w obecnym sezonie.

Dokładnie tak. Powtórzę - Lisman to lewy pomocnik, gra na pozycji, która jest najlepiej obsadzona, a jak wróci Hakans, to będzie zupełny ścisk. 

Ludzie, przypomnijcie sobie jak grali nawet najlepsi nasi prawonozni lewi skrzydłowi albo Pereira, gdy byli przestawiani na prawą stronę. Cała koncepcja gry się rozsypywała. Tam musi byc ktoś z lewą nogą, inaczej to jest prowizorka. Wypozyczenie Lismana jest moim zdaniem tak czy inaczej w planach, nie puszczają go od razu, bo nie wiedzą co z Alim, i być może będzie musiał chwilę poczekać na odejście, jezeli trzeba będzie poszukać kogoś na zastępstwo (co pewnie zaczyna być coraz bardizej realne - pamiętajmy, że już się mówi o ewentualnej operacji Aliego - czyli wypad ze składu do wiosny) - i prze jakiś czas odwalać właśnie prowizorkę, wstawiając nominalnego lewego na prawą.

Odpowiedz
O potencjalnym zabiegu Aliego nie słyszałem, ale miałem nawet rzucić hasło, że wcale bym się nie zdziwił, jakby do tego doszło. Henszel mówił, że Ali był już na jednej konsultacji i bodajże w czwartek ma lecieć na drugą, niezależną. Czekam na nagłówek na oficjalnej "Raport zdrowotny" w czwartek/piątek...

Nogi nogami, ale Kornel po prostu powinien iść na wypożyczenie. Na ten moment nie widzę go u nas w innej roli, jak strażaka z braku laku...

Odpowiedz
Patrząc na minuty w tym sezonie, Kornel jest w tyle za Szymczakiem i Fiabema, czyli poprzeczka nie wisi, a leży na ziemi. Niech idzie pograć poziom niżej, okrzepnie i wróci.

Ja mam raczej inne pytanie, czy Wieczysta to dobry wybór.

Odpowiedz
Ktoś pytał o Linettego. Także wybiera się do Turcji, sprawa bardzo rozwojowa. Kocaelispor jest to beniaminek Super Ligi. Będzie drugim Polakiem, pierwszym, który gra od tego sezonu jest Wieteska

Odpowiedz
Właśnie o tym przeczytałem. Jakby został we Włoszech, to jasne, zrozumiałbym to. Fajny klimat, fajne życie, zajebiste jedzenie, jednym słowem - przyjemnie. Ale on idzie do Kocaelisporu? Do tureckiego słabiaka? Ile oni mogą mu dać, 1M EUR kontraktu? To Lech nie mógł mu zaproponować 700k i kwoty za podpis, żeby do nas wpadł? No bo dla mnie to jest niezrozumiałe niestety. Jedyne co na plus, to to, że ten Izmit nie jest tureckim zadupiem i nawet przyzwoicie wygląda.

Odpowiedz
(12-08-2025, 16:40)hif napisał(a): Właśnie o tym przeczytałem. Jakby został we Włoszech, to jasne, zrozumiałbym to. Fajny klimat, fajne życie, zajebiste jedzenie, jednym słowem - przyjemnie. Ale on idzie do Kocaelisporu? Do tureckiego słabiaka? Ile oni mogą mu dać, 1M EUR kontraktu? To Lech nie mógł mu zaproponować 700k i kwoty za podpis, żeby do nas wpadł? No bo dla mnie to jest niezrozumiałe niestety. Jedyne co na plus, to to, że ten Izmit nie jest tureckim zadupiem i nawet przyzwoicie wygląda.

Pewnie sytuacja wyglądała tak, że Lech był w stanie dać to 700 może nawet trochę więcej plus coś tam za podpis, ale na tamten moment to dla Linettego było za mało. A Lech nie chciał czekać (i słusznie) bo potrzebował grajka wcześniej, żeby był na te mecze eliminacyjne, więc ściągnął Oume. A Karol czeka, czeka i fajne oferty z Włoch na razie się nie pojawiają, stąd będzie stawał się coraz mniej wybredny. Ten sam mechanizm, który może pozwolić nam ściągnąć jakiegoś solidnego napastnika.  

A pewnie też ten milion w Turcji waży więcej niż nawet milion w UE, bo inne podatki i pewnie różne opcje na kreatywną księgowość co na terytorium Wspólnoty nie jest za bardzo możliwe. A też ten ichniejszy beniaminek wydaje się ambitnym projektem.

Odpowiedz
(12-08-2025, 16:40)hif napisał(a): (...) Jedyne co na plus, to to, że ten Izmit nie jest tureckim zadupiem i nawet przyzwoicie wygląda.
Tu jest klucz do odpowiedzi skąd decyzja. Piłkarzom miejsce do życia wybierają pewnie częściej instagramowe WAGs, niż oni sami.

Odpowiedz
Niedawno byłem u okulisty zrobił badania wzrok niby dobry ale jakoś dalej nie widzę żadnych informacji, że pojawił się u nas na testach nowy napastnik oraz skrzydłowy.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Możemy zaśpiewać stadionowy wrzut z trybun jak przeciwnik ma karnego.

Odpowiedz
Według meczyków oprócz napastnika szukamy też kolejnego skrzydłowego. Także ten tego.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 39 gości