Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Zrobiliśmy tylko 1 transfer na LM - Palma.

Odpowiedz
Trener wpuszczając tego idiotę fiabema na boisko ewidentnie pokazuje że chce zakończyć szybciej współpracę. I jeszcze wyjebał w kosmos Bartka. No ja pierdole. Już było dobrze. Ech...

Odpowiedz
@pacal
Nie mamy ataku od 60. minuty. Ishak nie może grać każdego meczu, bo wyzionie ducha na murawie. Winne gabinety że biorą dobrych gości, ale na maksa podatnych na kontuzje. I te dziwne układy z naszą "oficjalną lecznicą dla piłkarzy Lecha", której się to musi ewidentnie opłacać. Przecież to widać jak na dłoni. Same złe decyzje - nawet chorowitego ostatnimi czasy Gumnego wzięli zamiast Carstensena, który grał wszystko kiedy trener go tylko desygnował. Czy to może być przypadek? Po chuj nam bardzo podatni na kontuzje piłkarze? Przecież my zaraz będziemy mogli stworzyć wyjściową jedenastkę z graczy, którzy aktualnie pierdzą w kozetkę w "oficjalnej lecznicy dla piłkarzy Lecha".
Da się jeszcze nie awansować do walki o Puchar Pasztetowej? Przecież my w Ekstraklasie będziemy zdychać. Powtórka z roku 2022.

Odpowiedz
Zdobyliśmy mistrzostwo bo mieliśmy Walemarka, Souse, Aliego. Dalej ich mamy, na kontraktach, za darmo nie grają. Budżet z gumy nie jest. Ja wiem, że większość z nas ma doświadczenie z FMa, ale to życie.

Odpowiedz
Na całą trójkę znaleźć kupców i wziąć wreszcie piłkarzy, którzy będą grać, a nie wiecznie się leczyć.

Odpowiedz
(12-08-2025, 23:49)Gugus napisał(a): Zdobyliśmy mistrzostwo bo mieliśmy Walemarka, Souse, Aliego. Dalej ich mamy, na kontraktach, za darmo nie grają. Budżet z gumy nie jest. Ja wiem, że większość z nas ma doświadczenie z FMa, ale to życie.

jeszcze Carstensena i Murawskiego

niestety tak to dokładnie wyglada, a my nie jesteśmy Rakowem i nie weźmiemy 20 nowych zawodników mniej lub bardziej przypadkowych.

myślę że Rutek jest zadowolony, będzie LKE, do października poukładają się sprawy zdrowotne, nowi się wdrożą. może jeszcze ktoś przyjdzie ale wątpię

szkoda że Sousa nie raczył pomóc 
szkoda że nie przyszedł napastnik
szkoda że plaga kontuzji nas dosięgła w takiej skali. czy można było temu zaradzić - błąd polityki, trener przygotowania fiz nawalił, nie wiemy tego. musimy żyć z tym co mamy. wyobrażacie sobie pełną zdrową pakę na tym dwumeczu z Crveną?

Odpowiedz
Tak. Transferowanie do klubu zawodników zdrowych, nie podatnych na kontuzje, ale na poziomie, typu Kownacki czy Carstensen, pozwoliłoby nam zdecydowanie powalczyć o Ligę Mistrzów, a już na pewno z taką Crveną. Nie jest to aż taki poziom, byśmy mieli mieć jakieś kompleksy, a bejmy nie grają, tylko mądra polityka, wiara w sukces i ambicja.
Rutkowski znowu decyzjami personalnymi doprowadził do sytuacji, że jesienią nie będziemy mieli kogo wpuścić z ławki, by zmieniać oblicze meczy, w których akurat nie idzie. Znowu będziemy grać tymi samymi piłkarzami w czwartki co w niedziele. A jak już w podstawie wyjdzie Szymczak czy Fiabema, mecz na straty. Deja vu.

Odpowiedz
Przewiduję że będziemy męczyli bułę ciotą fiabemom na skrzydle bo ile można ściągać zawodników. Za chwilę będziemy mieli 30 w kadrze... A to były by jakieś jaja..

Odpowiedz
(13-08-2025, 00:23)strzelisty jupiter napisał(a): Tak. Transferowanie do klubu zawodników zdrowych, nie podatnych na kontuzje, ale na poziomie, typu Kownacki czy Carstensen, pozwoliłoby nam zdecydowanie powalczyć o Ligę Mistrzów, a już na pewno z taką Crveną. Nie jest to aż taki poziom, byśmy mieli mieć jakieś kompleksy, a bejmy nie grają, tylko mądra polityka, wiara w sukces i ambicja.
Rutkowski znowu decyzjami personalnymi doprowadził do sytuacji, że jesienią nie będziemy mieli kogo wpuścić z ławki, by zmieniać oblicze meczy, w których akurat nie idzie. Znowu będziemy grać tymi samymi piłkarzami w czwartki co w niedziele. A jak już w podstawie wyjdzie Szymczak czy Fiabema, mecz na straty. Deja vu.

Carstensen? To ten ławkowicz z Aarhus i najgorszy z ich obrońców?
Przypomnę tylko, że Lech powinien mieć w tym dwumeczu Gholizadeha, Walemarka i Sousę.

Odpowiedz
Tak już jest, że w Aarhus może być pomijany, coś tam nie trybi, a w Lechu przez tą rundę wymiatał i wpisał się w krajobraz.
Gholizadeh, Wålemark, Sousa. Powtórzę się: po co Ci tacy piłkarze, skoro więcej ich nie ma niż są. Możesz doliczyć jeszcze Okońskiego. Takie samo prawdopodobieństwo dostępności jak powyższe asy. W przyszłości zdecydowanie nie powinniśmy kontraktować piłkarzy z taką podatnością na kontuzje, bo zwyczajnie jest to nieopłacalne. Po co Lechowi gość wypadający raz na miesiąc, a później znowu na pół roku, itd. zapewne.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 11 gości