Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Jakbyś mnie czytał uważnie i ze zrozumieniem ,to byś zauważył, że gdy pisałem o rozwoju, to porównywałem ostatnie pięciolecie z pięcioleciem wcześniejszym.  A Ty sobie wybierasz jakiś jeden dwumecz, czy nawet okres 1-2 miesięczny i na tej podstawie próbujesz otworzyć dyskusję.  W ogóle co to za dziwne podejście budowania narracji na wybranych meczach? W 2018 roku przegraliśmy z Genk, potem potrafiliśmy wygrywać z Charleroi, Standardem, walczyć jak równy równy z Benfiką, żeby za chwilę dostać w mordę od Qarabagu, by za chwilę wygrać z Villareal, grać w 1/4 LKE, by w rewanżu otrzymać niezapomniane emocje, o których nikt przed meczem nie śnił.
Mogę każdy z tych dwumeczów dowolnie wybrać i budować na tej bazie narrację, która mi się będzie akurat podobała, czy to o rozwoju, na bazie meczów z Villareal, czy też o totalny upadku, na bazie np. dwumeczu z Azerami.

O jakim zadowoleniu piszesz? Piszę od kliku postów, że wyglądamy fatalnie i że jeśli czegoś z tym nie zrobimy, to będzie to fatalny sezon. To jest Twoim zdaniem wyrażenie samozadowolenia? Z resztą doprecyzowałem to w którymś z ostatnich postów.

"Nie napisałem, że nic nie zostało przegrane, tylko że nie zostało przegrane nic, czego nie powinniśmy przegrać". Tutaj znowu zgubiłeś kontekst, albo go w ogóle nie próbowałeś szukać. To była wypowiedź w temacie oczekiwań niektórych osób co do tego, że Rutkowski powinien  po wczorajszej porażce wyjść i.... No właśnie nie wiem co i dlaczego. Tutaj to powinien trener tłumaczyć się z tego Rutkowi, dlaczego co dwa dni ktoś wypada i dlaczego większość kadry zalicza regres. Doprecyzowałem, że nie licząc stylu wczorajszego blamażu, to nie zawaliliśmy niczego, co było naszym obowiązkiem wygrać, a sezon jest jeszcze długi i wszystko, co jest naszym "obowiązkiem", czyli MP  i udany występ w LKE jeszcze przed nami. Nie ma tutaj miejsca na żadne samozadowolenie.

Odpowiedz
Oj Icek Icek, mógłbyś za paskowego robić w niejednej telewizjii

Odpowiedz
Kolejny płaczek bo ktoś napisał prawdę o Fiabemie..

Załadował bramkę klubowi amatorskiemu. I czym tu się podniecać. Jacy Ci ludzie muszą być tragicznie słabi, że grając z takim klubem są w stanie zrobić tylko 2:1. Gdzie te nasze gwiazdy które nie są w stanie załadować 5-6 bramek takim słabeuszom.

Co mają powiedzieć Rutek z Rząsa? Zrobili transfery zrobili? Reagują na kontuzję starają się. Co mają więcej zrobić ustalać skład? Taktykę? Można ich nie lubić.. sam ich nie trawię ale bądźmy obiektywni. Na tą chwilę to Niels z sztabem i piłkarzami są bardziej winni.

Odpowiedz
Rzecznik prasowy Lecha Poznań, Adrian Gałuszka poinformował za pośrednictwem twtitera, że uraz Milicia nie jest "bardzo poważny" i może wrócić po przerwie reprezentacyjnej. https://x.com/AdrianGaluszka/status/1958907581457436846

Odpowiedz
Zaraz będziemy mieli czternastu wspaniałych do grania i zapachnie Świętej Pamięci Trenerem Franciszkiem, świeć Panie nad Jego duszą.
Zasadniczo to my jeszcze nie weszliśmy w rytm grania co trzy, cztery dni, bo przekładamy Ekstraklasę. Teraz dopiero się zacznie rollercoaster i jazda bez trzymanki.
Wczoraj na konferencji pomeczowej trener Frederiksen zapytany czy zmieniłby coś w przygotowaniach w kontekście tylu absencji (jakoś tak, można sprawdzić, bo słuchałem z doskoku prowadząc), odpowiedział, że nie. Taki był mniej więcej wydźwięk.

Odpowiedz
Tak to mniej więcej zabrzmiało, chociaż powiedział  "chyba nie".

Na pytanie o powód absencji Salamona powiedział, ze jest wiele przyczyn, w tym takie, o których nie może tutaj mówić...Przyznał, że postawienie na Douglasa na prawej stronie okazało się złą decyzją, którą bierze na siebie.

Odpowiedz
Na tę rundę mamy kadrę słabszą niż w zeszłym sezonie, kiedy grane było raz w tygodniu. Co może pójść nie tak.
Powinniśmy skupić się na lidze, postarać się obronić mistrza (chociaż pisanie o tym teraz to abstrakcja), wyleczyć naszych schorowanych skrzydłowych, wystawić na listę transferową, opylić komuś w zimie i już w zimie zastąpić ich piłkarzami bez częstej przeszłości w gabinetach lekarskich, których zgramy na wiosnę i dzięki temu nie będzie pożaru z kupowaniem na chybcika w czerwcu.

Odpowiedz
Minimalizmem aż kipi z tego posta

Odpowiedz
Cytuj co jest minimalizmem. To nie ja w okresie przed Crveną pisałem, że dla nas lepiej, byśmy zagrali w Lidze Konferencji. Pamiętasz kto to proponował?

Odpowiedz
Ale Walemarka, Hakansa czy Alego nikt nie kupi. Dwóch pierwszych bo nie grają trzeciego bo ma koniec kontraktu. A siana na nowych nie ma.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 4 gości