Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lechia Gdańsk - Lech Poznań 9.02.2025 17.30
Tryb drzewa
Ewidentnie jest coś nie tak z głowami w meczach wyjazdowych, gdzie dodatkowo drużyny wywierają na nas presje. Czerwona kartka absolutnie nie tłumaczy tego, że my praktycznie od początku meczu mieliśmy problem z wysokim presingiem przeciwnika, potykaliśmy się o własne nogi, robiliśmy babole jak w przedszkolu itd itd. Od początku meczu przy przeciwniku wyglądaliśmy jakbyśmy grali na zwolnionych obrotach. Tak było w Gdańsku, Zabrzu, Gliwicach i Krakowie.

Co do personaliów to wniosek jest taki, że Jagiełło to absolutnie nie jest gostek na 10-kę. Po czerwieni, po zejściu Aliego, nasza ofensywa została zredukowana. Zabrakło totalnie jakości do kreacji z przodu. Ale to nie tłumaczu absolutnie tego, co napisałem we wcześniejszym akapicie.

@Okonamaroko
To wytłumacz mi jeszcze, jakie to dodatkowe profity ma bukmacher, gdy akurat w jednej kolejce w jednej lidze jest 5 super niespodzianek, wobec sytuacji, gdy te 5 niespodzianek zostanie rozłożonych np na 5 kolejek i/lub 5 różnych lig i/lub 5 innych zdarzeń, całkowicie nie związanych z ligą? Jakbym ja był bukmacherem i chciałbym obniżać w nieczysty sposób w pływy z wygranych, to robiłbym to właśnie tak, jak opisałem. Przecież tymi firmami musieliby kierować debile, gdyby zrobili coś takiego, co sugerujesz. ...Pachnie to wszystko strasznym absurdem.

Odpowiedz
(10-02-2025, 16:05)Icek napisał(a): @Okonamaroko
To wytłumacz mi jeszcze, jakie to dodatkowe profity ma bukmacher, gdy akurat w jednej kolejce w jednej lidze jest 5 super niespodzianek, wobec sytuacji, gdy te 5 niespodzianek zostanie rozłożonych np na 5 kolejek i/lub 5 różnych lig i/lub 5 innych zdarzeń, całkowicie nie związanych z ligą? Jakbym ja był bukmacherem i chciałbym obniżać w nieczysty sposób w pływy z wygranych, to robiłbym to właśnie tak, jak opisałem. Przecież tymi firmami musieliby kierować debile, gdyby zrobili coś takiego, co sugerujesz. ...Pachnie to wszystko strasznym absurdem.

zgadzam się że to są scenariusze s-f. dodatkowo interesuje mnie jakie niby narzędzia mają te firmy żeby wpłynąć na takie przebiegi spotkań. już prędzej uwierzyłbym w jakąś zmowę żeby na kursach zarobić - ale to też raczej słaba teza. 

co do meczu - grali od początku źle, dali się zepchnąć ale w momencie gdy coś tam zaczęło się układać, przyszła kartka czerwona. I się posypało. To nie jest dobry znak bo tak nie powinien wyglądać mental drużyny która jest głównym kandydatem do MP.

Odpowiedz
Żenujący mecz w naszym wykonaniu,czerwona kartka czy błędne decyzje sędziego nie usprawiedliwiają tego co wczoraj pokazaliśmy.Wiem że z drużynami które walczą o życie gra się najtrudniej ale naprawdę wczoraj mogliśmy pokazać jaja
wklepać 2:0 i udowodnić że lider jest nasz ale że Lech to Lech i musiał się koncertowo wywalić w tak dogodnej sytuacji...
Szkoda bo kolejne mecze wyjazdowe patrząc jak gramy nie będą łatwe.Jagiełło to żart a wpuszczanie Fiabiemy gdy gramy w 10 to jak byśmy celowo się jeszcze osłabiali...

Odpowiedz
Ok. Rozumiem, że bronisz taktykę ale ewidentnie Pereira jest bez formy i trener musiał to widzieć a jednak go wystawił. Gurgul na lewej też nic nie pokazał. Środek pola z Kozubalem to też nie trafiony pomysł ten Islandczyk powinien grać od początku. Totalna pomyłka z Jagiełą nie trafiony wybór jego na boisku. To nie jest tylko jedna decyzja spowodowana czerwienią (skandalicznie złapaną mam nadzieje, że odpocznie sobie kolega po takim wyczynie) Tak samo jak nie wiem czy pozbycie się Blazica zamiast Szweda-widmo miało sens. Bo zostaliśmy tylko z trójką stoperów.
No ale trener chyba może wstrząsać drużyną i powiedzieć im parę słów? Bo wczoraj to był dramat..

A najgorsze jest to, że my pewnie Raków pykniemy. I co z tego skoro zarówno Jaga jak i Legia pewnie wygrają swój mecz..

Odpowiedz
Spokojnie to tylko typowy Lech Poznań. Nie ma paniki takie mecze będą jeszcze ze 3 w tym sezonie. Na szczęście nie tylko u nas ale i u naszych rywali. Każdy kto się interesuje naszą ligą wie, że zdobyć mistrzostwo można tylko na 2 sposoby: Albo wygrywasz ze wszystkimi drużynami co plasują się w dole tabeli albo robisz u siebie na stadionie twierdzę i tam wszystkich lejesz. Opcja 1 już u nas odpadła więc teraz skupić się na meczach domowych i w maju świętujemy mistrza. Najbliższe 2 kolejki w domu mogą nas ustawić w świetnej sytuacji. Do boju Kolejorz!
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
Oby to był ostatni mecz w tym sezonie kiedy gramy bez Sousy, Wallenmarka i Aliego ( nie liczę tych 13 minut ). Mam nadzieję, że szybko wrócą do składu i jedziemy dalej po tytuł.

Odpowiedz
Niby tak ale jak mamy tak myśleć to na co nam szeroka kadra? Kartki, kontuzje się zdarzają. Jeśli nie potrafimy wygrać meczu z frajerami z Gdańska bo nie ma 2 konkretnych zawodników to coś na pewno jest nie tak.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości