Liczba postów: 173
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
01-09-2025, 14:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2025, 14:33 przez hif.)
@Gugus
Przecież oczywiste jest, że czekaliśmy długo, bo czekaliśmy na zejście z ceny zawodników w wielu klubach, podjęcie decyzji przez wielu zawodników na naszym radarze, zależnej od sytuacji w wielu innych kluchach (także grających w pucharach). Niektórzy myślą, że kupienie zawodnika w rilu działa jak w FM. Nie, tak nie działa, nie bądźmy naiwni. Ściągając dobrych zawodników (czyli znanych wielu średniakom europejskim, do których aspirujemy, a zarazem bogatszych od nas) masz sporą konkurencję. Dla wielu Polska nie jest miejscem pierwszego wyboru (tak jak z tym skrzydłowym z Lens, miał przyjść, dostał w ostatniej chwili propozycję z Basel i wybrał bliższy sobie kraj). Lech też nie płaci bardzo dużo. Stąd trzeba czekać w wielu przypadkach. O naszym nowym kocie Pyton i spółka mówią, że w lipcu Halmstads wołało za niego 5M i chętnych było wielu, cena spowodowała, że poodpadali. A teraz otworzyło się okienko okazji i mamy go za 2,3M. A jeszcze trzeba było samego zawodnika namówić na grę u nas. I tak to się toczy - piłkarze to nie są niewolnicy, solidni piłkarze nie mają przymusu brać pierwszej lepszej okazji, tak samo kluby - mogą wymagać kwot, jakie uznają za stosowne i dopiero rynek ich weryfikuje, inne transfery itd.
Liczba postów: 567
Reputacja:
26
01-09-2025, 14:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2025, 14:29 przez Icek.)
Tak, jeśli porównanie liczby bramek z innymi kontrkandydatami ma być miarodajne, I się zastanów, dlaczego Ci się nie zgadza. Już kiedyś zwracałem na to uwagę w wymianie zdań ze @Scorpionem przy jakiejś okazji.
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 5
Reputacja:
25
Ile bramek Agnero strzelił w poprzednim sezonie, a ile w tym? Konkretnie liczbami.
Reputacja:
26
01-09-2025, 14:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2025, 14:53 przez Icek.)
Sprawdź sobie na TM. Już Ci dałem taką wskazówkę, że przy odrobinie dobrej woli powinieneś dojść do sedna rozbieżności.
Odpowiem Ci pytaniem. Ile bramek strzelił nasz nowy nabytek w tym samym okresie czasu, w którym wspominany tutaj Marques strzelił 11 bramek w lidze portugalskiej? Następna wskazówka. Nie wydaje Ci się ten sezon w Szwecji trochę za krótki? W sumie 22 mecze do tej pory? Z czego dwa ostatnie Agnero już poza kadrą, to tak na marginesie.
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 5
Reputacja:
25
Dziewięć bramek to on strzelił w sumie od początku 2024. Czyli w sezon i osiem miesięcy. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o rekord blisko 10 bramek w jednym sezonie.
Liczba postów: 1,059
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
No zobaczymy co będzie potrafił. Pieniądze wielkie. Zobaczymy czy dobrze wydane
Reputacja:
26
01-09-2025, 14:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2025, 15:01 przez Icek.)
Nie wiem, czy specjalnie rżniesz głupa, czy Ci się nie chce zerknąć do TM, czy też nie umiesz sprawdzić, ile strzelił bramek w TYM SAMYM okresie, co Marques strzelił swoje 11 bramek, skoro podajesz okres od początku 2024 roku, gdzie Agnero w pierwszej połowie 2024 roku nie strzelił ŻADNEj bramki, w dodatku grał wtedy w 2. lidze w FC Helsingor.
@Kefas też się myli, pisząc, że od sierpnia 2024 do sierpnia 2025 miał 9+3? Nie w takim samym okresie Marques strzelił 11 bramek?