Liczba postów: 594
Liczba wątków: 5
Reputacja:
27
Wczoraj, 08:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 08:43 przez strzelisty jupiter.)
Mając równy, szeroki skład zawodników nie podatnych systemowo na kontuzje jak u nas (nie mówię o kontuzjach które w sporcie oczywiście się zdarzają, a o felerze piłkarzy, co powoduje częste absencje i ogranicza możliwości trenera w rotowaniu, co jest niezbędne przy dwóch frontach), nie ma za bardzo znaczenia czy grasz w Lidze Konferencji czy Mistrzów.
Liczba postów: 331
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
No ale jednak jest różnica czy grasz 38 a nie ponad 50 meczów. Nigdy nie masz 22 identycznych piłkarzy zawsze w formie. Są wahania, kontuzje a łatwiej ją załapać gdy masz więcej meczów.
Uważam, że nie można pisać tego samego dnia, że teraz ma być obrona mistrzostwa, zero wymówek, jebać puchary i szkoda, że nie ma Ligii Mistrzów.
Reputacja:
27
Lech zawsze ma walczyć o mistrzostwo i nie jest to czcze gadania dla gadania, tylko mamy po prostu ku temu potencjał. Nie napisałem nigdzie o 22 równych piłkarzy w sensie jakościowym, bo o to Ci zapewne chodziło pisząc o identycznych. Ale mając kadrę pozbawioną graczy ze swojej przypadłości często łapiących urazy wykluczające ich raz po raz na długi czas, nie ma stabilizacji i potem pretensje do trenera, że nie łączy skutecznie ligi z pucharami. No nie łączy, bo wyrwano mu na całą bitą rundę dwa skrzydła.
Liczba postów: 1,149
Liczba wątków: 3
Reputacja:
4
A to nie jest pokłosie tego o czym zawsze mówiłem, że Rutek nie ma zaplecza finansowego i dlatego teraz obgryza paznokcie, że jak nie pyknie to jest w dupie bo już nie dołoży.
Dobrze ktoś tu napisał sprzedają Antka i już są na mega plusie.
Z drugiej strony komu My mamy sprzedać Walemarka (z takimi kontuzjami ) i Alego bez kontraktu.
Jak dla mnie typowe plucie w twarz kibicom znowu się odbyło.
Reputacja:
27
Wczoraj, 12:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 12:58 przez strzelisty jupiter.)
Jakieś ADO Den Haag przygarnie go pewnie z pocałowaniem ręki. Gholizadeh niech chociaż kontrakt zluzuje.
Liczba postów: 770
Liczba wątków: 11
Reputacja:
22
to jest de facto ciągle ta sama dyskusja. a zaczyna się od ambicji, modelu biznesowego a kończy na wynikach.
dopóki zarząd nie będzie miał ambicji być "najlepszym klubem w tej części Europy" to będziemy mieć wahania formy i nastrojów.
i co to znaczy "zaplecze finansowe", SSA ma na siebie zarabiać. można podejmować rózne decyzje, czasami przesunąć inwestycje z projektu x na np drużynę, ale przecież nikt nie ma 100 mln gotowych do wydania. więc wracamy do modelu biznesowego, co ma budować wartość klubu, bo na pewno to nie jest obecnie jedynie wynik sportowy. i może to jest nawet ok (akademia, centrum czegoś tam, itd), tylko jak dla mnie za mało jest w tym przejrzystości i wszystkiego trzeba się domyślać i czytać między wierszami. a już wyjście do kibiców i stwarzanie atmosfery że jak nie zarobimy w LK to będzie trzeba wrócić do czasów Żurawia, jest czystą manipulacją i okazywaniem genu przegrywu. Ale mam nadzieje ze nikt sie po prostu nie zastanawia nad tym komunikatami.
Liczba postów: 400
Liczba wątków: 0
Reputacja:
14
Nie ufam temu portalowi, ponieważ odkąd przeprosili się z zarządem to piszą negatywne treści o piłkarzach albo trenerze. Centrala już to podłapała i kolportuje dalej