Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Gryf Słupsk - Lech Poznań, 30.10.2025 12:00 PP
Tryb drzewa
(30-10-2025, 14:59)Kleju napisał(a): Profesjonalny piłkarz... piłkarz Lecha Poznań... piłkarz Mistrza Polski... biegnąc w akcji 2 na 1 bez bramkarza do pustej bramki... wyprzedza piłkę i spala akcję... największe jaja z tego meczu.

To samo zrobił Ishak z Pereira przy nieuznanej słusznie bramce w pierwszej połowie. 

Ogólnie to teraz powinniśmy przegrywać w karnych. Tak z przebiegu gry. 

Dobra. Odhaczone. Wstyd ale mogło być gorzej. Pozdrawiam tych co chcieli głębokiego drugiego składu

Odpowiedz
Obecnie straty bramki możemy oczekiwać od kogokolwiek i jakkolwiek, bo mamy najlepszego obrońce ligi.

Odpowiedz
(30-10-2025, 15:16)Sultan napisał(a): Mecz dał dużo odpowiedzi, wbrew pozorom. Przede wszystkim, tak jak chciałem, czas dostali Agnero i Gisli, szkoda że nie Lisman za Bengtssona, który kolejny mecz nic nie wnosi, grając w podstawie.
Mój główny wniosek niezmienny - Thordarsson to nie jest piłkarz poziomu ekstraklasy. Nie wiem czemu jest otoczony jakimś mitem talentu i potencjału, on zupełnie nic nie daje drużynie. Obronnie bezużyteczny, ofensywnie bezmyślny, mimo ciekawej techniki. Wypożyczyć natychmiast i próbować sprzedać. Drugą linię trzymał dziś Jagiełło, jak zszedł to wszystko siadło, Kozubal z Gislim to bardzo słaby duet. Islandczyk zagrał u nas jeden dobry mecz na początku swojej przygody - i wystarczy. Niech już, mimo głupoty w końcówce meczu, Dudek się ogrywa, a nie wieczne szanse dla Thordarsona.
Agnero - obserwujemy dalej, ale wraz z biegiem minut musi się kończyć cierpliwość do prostych błędów. No nie jest to konkurent dla Ishaka na dziś, a takiego potrzebujemy. Wiosną najpóźniej musi dawać seryjnie liczby.

Generalnie bez zmian gra obronna naszej drużyny, to jest bardzo duży kamień do ogródka sztabu. Myślałem po Legii, że idzie ku lepszemu, a tu znów klapa po całości. Nie kupuję tłumaczeń o ofensywnej filozofii, która wpływa na straty głupich goli. Leży ustawienie, asekuracja i organizacja gry całego zespołu w momencie, kiedy przeciwnik odzyskuje piłkę. Może kolejny mądry młodzian z laptopem potrzebny, żeby to poprawić?
No ten Gisli to wielki zawód. Ma momenty, jak z Crveną czy teraz jak ładnie się zabrał, ale w środku pola jest bezużyteczny jak piszę Skorpion. Nie nadaje się do gry nawet z takim Gryfem. Nie realizuje swoich zadań defensywnych, źle presuje, itd. Wypożyczenie do pierwszej ligi albo gdzieś tam do Skandynawii i tyle. Może się ogarnie, ale wątpię. Z nim w składzie środek pola jest przegrany.

Odpowiedz
Gisli a Leo? 90% akcji ofensywnych szło po stronie Ismaheela.
Leo zaliczył dramatyczny zjazd, zresztą zawsze pisałem, że jest po prostu zawodnikiem średnim, który ma przebłyski.

Odpowiedz
No dobra, fantastyczna postawa naszych, brakowało odpadnięcia w karnych tylko. Leo dramat, równia pochyła, nie wiem która jego wersja jest prawdziwa. Moutinho, liczyłem na dużo po tym transferze, tymczasem Gurgul jest lepszy od niego. W obronie to on jest jakimś żartem, wchodzą jego stroną wszyscy, i w Europie, i w Słupsku nawet. Skrzypczak to ja nie rozumiem. Największy zjazd zawodnika jaki widzę, patrząc od dawna. Chodzące nieszczęście, jak dobrze by nawet nie grał, to musi coś tak odbić, że masakra. Do tego zatracił swoje walory ofensywne, w Jadze pamiętam przy stałych fragmentach był groźny. Apropo, mam kurwa dość kopania tych fragmentów na zamknięcie. Piłka leci 5 minut na drugą stronę pola karnego, gdzie jakiś melepeta od nas nawet jak dojdzie do główki, to wybije na aut bramkowy albo poda bramkarzowi. Raz dzisiaj wrzucili na środek światła bramki i do chwili obecnej nie wiem jak nasi tego nie strzelili.
Wracając do zawodników... Agnero, no może w 3 lidze gdzieś, to owszem. Ot taki to talent i potencjał, nie wierzę już w niego. Fiabema to chyba nam za karę go dają, za te śmichy z Piotrka i Rząsy, teraz będziemy go do 40tych urodzin jego podziwiać. Nie wiem, zrobić pod stadionem blokady i nie wpuścić go? Dać mu znać, że nikt go już tu nie chce? Żenada piłkarz. Reszta tak nijak, ot trzeba bez kontuzji odbębnic mecz, kto to słyszał grać w południe. No może Jagiełło tylko profesjonalnie podszedł do meczu.
A, i Ishak, jak mnie wkurwia jak on w ogóle pozycji nie kontroluje, pali masakrycznie proste sytuację. Jeszcze gdybyśmy grali z Barceloną, wiadomo, szybkie tempo, emocje, to się może zdążyć, ale kurwa ze szklarzem i kurierem od takiego piłkarza oczekiwałbym jednak trochę myślenia. Na tych z ostatniej akcji to spuszczę kurtynę, internet i memy z nimi nauczą ich przepisów i myślenia. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Odpowiedz
Oczywiście w naszym klubie nierealne z wiadomych powodów. Jedyne rozwiązanie problemu Fiabemy jest jechanie mu co mecz plus odpowiednie transparenty. Jeszcze takiego gówna piłkarskiego jak on to w tym klubie nie było. Żal tylko ściska to, że blokuje ławkę dla młodych zdolnych kogokolwiek.

Leo to typowy piłkarz uzupełnienia składu taki Hakans.
I taką rolę miał spełniać.
Podstawa to Walemark-Ali-Palma
Rezerwa to właśnie Hakans z Leo plus Tofik i Lisman.

Odpowiedz
Nie było? Oj, krótką ma kolega pamięć... Że tak wspomnę chociażby: Jan Zapotoka, Denis Thomalla, Joel Tschibamba, Daylon Claasen, Dioni...

Odpowiedz
Kolejny, po Lincoln, mecz imienia okienka Tomasza Rząsy. Ile jeszcze będzie tolerancji dla tego gościa ? Wydane siano a podstawowe braki w drużynie dalej nie załatane. Nie mamy dalej zastępstwa dla Ishaka, Pereiry, jakościowych zmienników na skrzydło ani żadnego lewego obrońcy na poziomie.

Odpowiedz
(30-10-2025, 16:50)Jankes napisał(a): Kolejny, po Lincoln, mecz imienia okienka Tomasza Rząsy. Ile jeszcze będzie tolerancji dla tego gościa ? Wydane siano a podstawowe braki w drużynie dalej nie załatane. Nie mamy dalej zastępstwa dla Ishaka, Pereiry, jakościowych zmienników na skrzydło ani żadnego lewego obrońcy na poziomie.

przecież to wina Nielsa że sobie nie szuka lepszych zawodników po niższych ligach Wink

tak - a najgorsze że to nie przypadek że oni nic nie wnoszą z ławki w meczach ESA, skoro tyle samo nic wnoszą w meczu z IV ligą.

Odpowiedz
No patrz Mosina, jednemu trenerowi wystarczy w podstawie Skrzypczak z Moutinho do osiągania celów, a u drugiego są za słabi nawet jako rezerwowi, dziwne nie?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości