![]() |
Ekstraklasa - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9) |
RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 14-04-2025 Jagiellonia - Zagłębie Korona - Jagiellonia Jagiellonia - Górnik Raków - Jagiellonia Śląsk - Jagiellonia Jagiellonia - Pogoń Pogoń - Raków Raków - Śląsk Stal - Raków Raków - Jagiellonia Korona - Raków Raków - Widzew Poza ostatnim meczem z Widzewem ja tu widzę ciężary zajezdni w pięciu najbliższych kolejkach: wyjazd do Szczecina, dwa kolejne spotkania z ekipami walczącymi o utrzymanie, Mistrz Polski i wyjazd do Kielc. A Jaga: Zagłębie u siebie pokulają, Górnik bez ambicji w tej rundzie - o nic nie gra, a Pogoń w ostatniej serii gier nie będzie już o nic walczyła, świętując zdobycie uno titul. ![]() My mamy najłatwiejszy na papierze terminarz. Obyśmy tego nie spierdolili. RE: Ekstraklasa - marekst - 14-04-2025 Dobre ![]() ![]() Dodatkowo Jaga jedzie do Wrocławia a Raków gra z nimi u siebie, no jest różnica a Ty twierdzisz, że to odwrotnie Raków ma ze Śląskiem ciężary a Jaga nie. NIE ŻARTUJ ![]() (14-04-2025, 10:51)strzelisty jupiter napisał(a): My mamy najłatwiejszy na papierze terminarz. Obyśmy tego nie spierdolili. I tylko to się liczy, my sami mamy problem więc tutaj niczego nie idzie przewidzieć. RE: Ekstraklasa - Pie - 14-04-2025 Następna kolejka może być decydującą w walce o mistrzostwo i puchary. Jeśli wygramy a przy tym Pogoń wygra - zrównamy się punktami z liderem. Jeśli wygra Raków - nasza przewaga nad Pogonią będzie wynosiła 12 pkt. Wystarczy 3 pkt w 5 meczach by grać w europejskich pucharach (tak wiem, to nie jest cel w tym sezonie). RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 14-04-2025 Mecze ze zgodami niestety zwykle nam nie leżą. Oby piłkarze Cracovii nie wznieśli się na wyżyny akurat w Śmigus Dyngus, bo jak dotąd ta runda to dla nich tragedia. Jagiellonia raczej poradzi sobie z Zagłębiem. Oby nas nie przeskoczyli po jakimś naszym bezbramkowym bezbarwnym remisie z Pasami. RE: Ekstraklasa - joseph - 15-04-2025 Może to będzie kontrowersyjne, ale właśnie z tych powodów nie jara mnie obecność Braci w ekstraklasie. Te zgodowe mecze to jest zawsze orka na ugorze, rzeźbienie w gównie i statystyczny remis. Na dodatek temperatura na trybunach też taka jakaś oklapło-słodkockliwa pod hasłem miłujmy się. Mam kilku bliskich kumpli z Cracovii - znamy się jeszcze z gorącej kibolsko końcówki lat 90. Na marginesie: uczyli mnie jak/gdzie chodzić po mieście nożowników i co mówić/robić, żeby nie zarobić nieheblowaną deską w ryj ( to była swojego czasu krakowska specjalność po obu stronach Błoni - serio) . A mimo to życzę im niezmiennie kolejnych pasjonujących sezonów w pierwszej lidze. podobnie jak tym wszystkim Areczkom, Warcinkom i ŁKS-inkom, A na oglądanie Ekstraklasy zapraszam na Bułgarską ![]() RE: Ekstraklasa - Skorpion - 15-04-2025 Lechia i Śląsk coraz bliżej utrzymania. Z jednej strony jprd kolejny sezon z takimi dziwnymi tworami bez pieniędzy z drugiej poleci mam nadzieje chociaż jedna z tych drużyn Puszcza która i Stal. RE: Ekstraklasa - Mosina - 15-04-2025 (15-04-2025, 00:01)joseph napisał(a): Może to będzie kontrowersyjne, ale właśnie z tych powodów nie jara mnie obecność Braci w ekstraklasie. Te zgodowe mecze to jest zawsze orka na ugorze, rzeźbienie w gównie i statystyczny remis. może to i jest kontrowersyjne ale ja osobiścię też "nie cierpię" meczów ze zgodami. klimat "przyjacielskiego" meczu nie pomaga w atmosferze na stadionie, zresztą dla mnie zwycięstwo jest w takim meczu najważniejsze. wolę normalne klimaty pojedynków z przeciwnikiem zarówno na boisku jak i na trybunach. i tak - najlepiej żeby wszystkie zgody były w niższych ligach, bratanie się ewentualnie w PP ![]() RE: Ekstraklasa - Icek - 15-04-2025 Dawno nie widziałem tak frajersko przegranego meczu, jak wczoraj Stal w Gdańsku. To może być dla nich brzemienne w skutkach porażka. RE: Ekstraklasa - Pinkin - 15-04-2025 Nieźle się bawią w tym Zabrzu, wywalić Urbana w takiej sytuacji to jest majstersztyk. Zwłaszcza jeżeli nie mają następcy i do końca sezonu będzie zespół prowadził jakiś asystent. No chyba, że następca jest już dogadany i od następnego meczu będzie siedział na ławce. Bo w przeciwnym razie i tak będą Urbanowi płacić do końca sezonu, za to że nic nie robi. RE: Ekstraklasa - Pawlisko - 15-04-2025 No i jednak asystent... Żeby się w przyszłym sezonie nie obudzili w strefie spadkowej. |