Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Ale to prof Pawlaczyk ponoć był problemem, teraz jest inny sztab, operatorzy za granicą i nic lepiej nie jest. Zatrudniliśmy "Head of Physical Performance", a kto wie czy nie należy się dokładnie przyjrzeć podstawom jak rozgrzewka, fizjo itp - oczywiscie w zakresie prewencji, nie leczenia.

No i kolejny raz trzeba zapytać, gdzie mieli głowy decydenci, odpuszczając zakup DP w zimowym oknie.

Odpowiedz
(12-03-2026, 11:59)Kefas9494 napisał(a):
(12-03-2026, 11:47)rojber napisał(a):
(12-03-2026, 10:35)Gugus napisał(a): Jakobczyk, który miał mieć lekką kontuzję po zimowym obozie. Medycy dalej bez konsekwencji.

W przypadku Jakóbczyka w Poznaniu zrobiło się głośne larum. Mam nadzieje, że ktoś będzie się z tego gęsto tłumaczyć. Pewnie niedługo ukażą się jakieś szersze wyjaśnienia.

O, a to ciekawe, uchyl rąbka tajemnicy. 

@strzelisty - pewnie w reha miał rehabilitację. 

I jak coś to wiecie. Nie mam pojęcia jak jest, może faktycznie są chujowi. 

Znajomy jest neurologiem i mówi, że na pewnym poziomie, niektóre zabiegi/operacje wykonuję tylko kilku/kilkunastu lekarzy i jak sa przypadki do analizowania to jest to na tyle małe grono, że i tak wzajemnie konsultują to sobie. A w przypadku tej medycyny sportowej, to też tych najlepszych specjalistów jest na tyle mało, że często oni pracują w kilku miejscach. I na przykład zamienisz Rehasport na jakieś Krojeniecentrum to i tak główne zabiegi robił będzie ten sam typ. 

Ale tak sobie gdybam, wiadomo, że chciałbym, żeby ci piłkarze wracali szybciej, bo ten powrót Murasia i Hakansa to jest już komedia i niezależnie po czyjej stronie jest błąd to bez sensu mieć takich grajków co nie możesz z nich skorzystać rok, a zaraz będzie leciał drugi rok.

Edit: Ano piszą w mediach, że Murawski znowu wypadł i był widziany na lotnisku, prawdopodobnie leciał na kolejne konsultacje medyczne. :v

W przestrzeni medialnej zaczynają się pojawiać artykuły i komentarze na temat kontuzji Jakóbczyka. Widać, że wkurwienie zaistniałą sytuacja zaczyna zataczać coraz większy krąg. Bardzo dobrze, niech się tam tłumaczą. Sam z resztą jestem ciekaw co się odwaliło z Jakóbczykiem.

Odpowiedz
(12-03-2026, 12:11)Sultan napisał(a): Ale to prof Pawlaczyk ponoć był problemem, teraz jest inny sztab, operatorzy za granicą i nic lepiej nie jest. Zatrudniliśmy "Head of Physical Performance", a kto wie czy nie należy się dokładnie przyjrzeć podstawom jak rozgrzewka, fizjo itp - oczywiscie w zakresie prewencji, nie leczenia.

No i kolejny raz trzeba zapytać, gdzie mieli głowy decydenci, odpuszczając zakup DP w zimowym oknie.

Mordo, musze ograniczyć forum, bo zaraz będę przekonywał żonę, że musimy niezwłocznie kupić do mieszkania defensywnego pomocnika. xd 

Ten Ryan Fosso co był grany na razie w Sturm Graz wszystko od początku. Ciekawe czy była opcja pójść po niego grubiej czy miał wyjebane na ofertę Lecha.

Odpowiedz
Oby się nie okazało, że żona musi wymienić na chacie napastnika, bo na przykład ten co go ma nie strzela tylu goli co powinien. Wink

Odpowiedz
(12-03-2026, 13:23)strzelisty jupiter napisał(a): Oby się nie okazało, że żona musi wymienić na chacie napastnika, bo na przykład ten co go ma nie strzela tylu goli co powinien. Wink

Xd Big Grin

Odpowiedz
Dyskusja idzie w złą stronę. Wszystko przez impotencję transferową.

Odpowiedz
Douglas i Jakóbczak out do końca sezonu ze względu na kontuzje...

Odpowiedz
Chętnie podyskutuję na temat jak uzdrowić Lecha.

Na wstępie myślałem, że przyjście NF da stabilizację w klubie. Fakt, jest taki, że NF ma najlepszy warsztat. Dlaczego na wstępie tak myślałem? Ponieważ liczyłem, że zarząd również stanie na wysokości zadania. Jednak brak wykonawców, transferów, wzmocnień - niestety 3 fronty dla nas to za dużo.

Mrozek? Brak zmiennika, brak konkurencji
Perreira - Gumny. Ten drugi w końcu odpalił. Jeden jest przeciwieństwem drugiego.
Skrzypa/Milic/Mońka - gdyby nie ten ostatni to wiecie gdzie byśmy byli?
Gurgula/Mouthinio - Gurgul długo dochodził do formy, po tym drugim oczekiwałem znacznie więcej.
Ali/Walemark/Ismaheel - na Aliego czekaliśmy długo, ma ten magic touch - jednak jak widać po ostatnim meczu brak błysku i niestety nie ma siły rażenia. Walemark po kontuzji to inny zawodnik, dziecko we mgle. Ismaheel jest ale czy to zawodnik ponad ekstraklasę? Raczej średniak, w każdym klubie by sobie pograł z tym samym efektem
Kozubal/Pedro/Jagiełło - mam mieszane uczucia względem ich wszystkich. Na początku sezonu Jagiełlo ciągnął grę, Kozubal mam wrażenie, że jest i sam nie potrafi się odnaleźć na boisku. Perdo, walczak ale to nie jest Sousa ani zastępstwo.
Palma/Leo/Hakans - Palma, kurde oczekiwałem znacznie więcej i szczerze dobrze, że to tylko wypożyczenie. Leo podobnie jak Ismaheel. Hakans wrócił dopiero po kontuzji
Ishak/Agnero - 3? 4? Sezon gdzie jest Ishak eksploatowany na maksa bo nie ma zmiennika choćby na poziomie ekstraklasy?

Od dawna mówię, że w takim klubie jak Lech Poznań powinien być zespół psychologów, który uczestniczył by w życiu zespołu.
Niels, jak na moje ma wynik ponad stan w tym sezonie, w dalszym ciągu walczymy o MP. Ma parę kamyczków w ośrodku ale który trener ich nie ma?
Zarząd? Doprowadził do tego, że początek sezonu graliśmy bez 7-8 zawodników wymienionych wyżej. Brak defensywnego pomocnika to jest skandal. Argument, że nie ma kasy jest dla mnie brzydko pisząc z dupy. Chcesz się rozwijać to musisz inwestować.

Odpowiedz
Tak sobie myślę że nasza kadra jest źle zbanalsowana pod kątem dojrzałości pilkarskiej. W środku / z tyłu mamy za dużo jednak młodzieży

Odpowiedz
Ale są też starzy. Milić, Jagiełło, Moutinho, Gumny, Rodriguez, Ouma. To raczej młodzieniaszki już nie są.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 29 gości