Liczba postów: 288
Liczba wątków: 13
Reputacja:
5
Pereira drobny uraz i nie chcieli ryzykować. Hotić nie wiem.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Zbiegły z Wrocławskiego zoo Krecik, postanowił dokonać dzisiaj zamachu odwetowego na malinowych.
Reputacja:
5
Kiepscy to chyba się nie wygrzebią ze strefy spadkowej. Mam nadzieje, że dołączą do nich Puszcza i Radomiak.
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 2
Reputacja:
2
Po remisie rakowa z Cracovią jest szansa za dwa tygodnie jeszcze bardziej odskoczyć niehonorowej. Obyśmy zagrali tak jak z widzewem to będę spokojny. A po sensacyjnych spadkach wisły i lechii, śląsk chyba chce pójść w ślady swoich byłych/obecnych zgód.
Liczba postów: 140
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Nikt nie wyłoży kasy za klub, w którym minimum od trzech lat suma zobowiązań krótko- i długoterminowych w każdym sprawozdaniu przewyższa wartość aktywów klubu, jeśli nie otrzyma czegoś extra w zamian.
Mroczek okazał się niezłym Januszem biznesu. Dziwi się, że piłkarze nie są wliczani do aktywów klubu. Coroczne skumulowane straty przewyższały kapitał zapasowy i rezerwowy oraz 1/3 kapitał zakładowego. Byli więc zobligowani przez KH do niezwłocznego zwołania walnego zgromadzenia akcjonariuszy, aby podjąć uchwałę co do dalszego istnienia spółki. Jakie powinny być środki zaradcze i uchwała? Na chłopski rozum jedynym normalnym rozwiązaniem wydawałaby się redukcja kosztów. Jednak asy ze Szczecina wpadły na pomysł, że jak najbardziej da się nadal prowadzić działalność, a planowane koszty będą pokrywane z gry w europejskich pucharach i kwotach za transfery wychodzące na poziomie.....20 mln PLN:-)
Reputacja:
5
Z jednej strony niezła januszerka ale drugiej chęć osiągnięcia czegoś więcej nie dziwi. Na tym przykładzie widać, że to jednak nie takie proste. Ciekawi mnie kiedy Jagiellonia zacznie odczuwać skutki wysokich kosztów utrzymania topowych zawodników i czy tam też istnieje ryzyko popadnięcia w długi.