Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Pereira drobny uraz i nie chcieli ryzykować. Hotić nie wiem.

Odpowiedz
Zbiegły z Wrocławskiego zoo Krecik, postanowił dokonać dzisiaj zamachu odwetowego na malinowych.

Odpowiedz
Kiepscy to chyba się nie wygrzebią ze strefy spadkowej. Mam nadzieje, że dołączą do nich Puszcza i Radomiak.

Odpowiedz
Po remisie rakowa z Cracovią jest szansa za dwa tygodnie jeszcze bardziej odskoczyć niehonorowej. Obyśmy zagrali tak jak z widzewem to będę spokojny. A po sensacyjnych spadkach wisły i lechii, śląsk chyba chce pójść w ślady swoich byłych/obecnych zgód.

Odpowiedz
(04-02-2025, 08:42)rojber napisał(a): Kiepscy to chyba się nie wygrzebią ze strefy spadkowej. Mam nadzieje, że dołączą do nich Puszcza i Radomiak.

Puszcza nigdy nie spadnie. Smile

Odpowiedz
Obyś się mylił Wink
Śledzi mają przejąć jacyś brazylijscy adwokaci co to mają wykupioną lożę na Wimbledonie ;D
Czyżby szykował się kolejny brazylijski zaciąg?

Odpowiedz
(05-02-2025, 08:15)rojber napisał(a): Obyś się mylił Wink
Śledzi mają przejąć jacyś brazylijscy adwokaci co to mają wykupioną lożę na Wimbledonie ;D

Historia lubi się powtarzać Wink

Odpowiedz
(05-02-2025, 11:15)stachu_27 napisał(a):
(05-02-2025, 08:15)rojber napisał(a): Obyś się mylił Wink

Historia lubi się powtarzać Wink

Brazylijscy adwokaci to brzmi jak ten Vanna Li czy jak mu tam było, inwestor z Kambodży. Ciekawe czy to będzie kolejny cyrk?  Wink

Odpowiedz
Nikt nie wyłoży kasy za klub, w którym minimum od trzech lat suma zobowiązań krótko- i długoterminowych w każdym sprawozdaniu przewyższa wartość aktywów klubu, jeśli nie otrzyma czegoś extra w zamian.

Mroczek okazał się niezłym Januszem biznesu. Dziwi się, że piłkarze nie są wliczani do aktywów klubu. Coroczne skumulowane straty przewyższały kapitał zapasowy i rezerwowy oraz 1/3 kapitał zakładowego. Byli więc zobligowani przez KH do niezwłocznego zwołania walnego zgromadzenia akcjonariuszy, aby podjąć uchwałę co do dalszego istnienia spółki. Jakie powinny być środki zaradcze i uchwała? Na chłopski rozum jedynym normalnym rozwiązaniem wydawałaby się redukcja kosztów. Jednak asy ze Szczecina wpadły na pomysł, że jak najbardziej da się nadal prowadzić działalność, a planowane koszty będą pokrywane z gry w europejskich pucharach i kwotach za transfery wychodzące na poziomie.....20 mln PLN:-)

Odpowiedz
Z jednej strony niezła januszerka ale drugiej chęć osiągnięcia czegoś więcej nie dziwi. Na tym przykładzie widać, że to jednak nie takie proste. Ciekawi mnie kiedy Jagiellonia zacznie odczuwać skutki wysokich kosztów utrzymania topowych zawodników i czy tam też istnieje ryzyko popadnięcia w długi.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: m94g, 14 gości