(09-09-2025, 20:37)galis napisał(a): W komplecie? To mamy tylko dwóch Wychowanków? Bednarek poszedł do Porto ale to już nie pasuje do tezy.O jakiej Ty człowieku tezie piszesz? Miałem na myśli tych dwóch ancymonów, których we wrześniu nikt nie chce, którzy się w dodatku "razem prowadzają" i tak naprawdę nikogo więcej, chociaż można by pod te "kariery" podciągnąć jeszcze kilku innych. Niefortunnie użyłem słowa "wszyscy".
Wiem, wiem nic nie zrozumiałem, nie załapałem kontekstu, ewentualnie zagubiłem wątek
Nieźle trzeba być odklejonym, żeby wyskoczyć z tekstem, jakobym zakładał, że mamy tylko dwóch wychowanków, albo że żadnego z nich nikt już nie chce na zachodzie we wrześniu, gdzie jeszcze parę tygodni temu sam pisałem, że fajnie by było, jakby Linetty wrócił, ale dla niego jeszcze za wcześnie, bo on ma jeszcze do pogrania na zachodzie. O Moderze, Kownackim nie wspominając.
Więc tak, nie zrozumiałeś, nie załapałeś kontekstu, w dodatku sam wyskoczyłeś z jakąś tezą, będąc z tym Bednarkiem dalej od "wszystkich", niż ja z wymienioną dwójką... EOT.
Powyższe nie zmianie faktu, że mam zdanie o karierach naszych wychowanków takie, jak wyraziłem to całkiem niedawno. Jeśli będą one przebiegały tak, jak przebiegają od pewnego czasu, to może się skończyć nasze eldorado transferowe, gdzie dostawaliśmy grube miliony za potencjał. Dotyczy to głównie tych ostatnich sprzedaży, czyli Puchacz, Jóźwiak, Skóraś. Zobaczymy, jak się odnajdzie Kamyk w Koeln, bo jego kariera też nie jest usłana różami. Ostatnim udanym jest Moder, ale za niedługo minie już 6 lat, jak został sprzedany...