Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - KÍ Klaksvík, 06.08.26 19:00. el. LE
Tryb drzewa
Jak coś, to z Piastem Gliwice gramy zgodnie z harmonogramem

Odpowiedz
( 9 godzin(y) temu)pacal napisał(a): Lis tak wychodzi do piłek rzuconych za obronę, a nie gdy napastnik biegnie sam z piłką od połowy boiska, bo to samobójstwo dla bramkarza - biegnąc z piłką można go poza polem karnym minąć jak dziecko na dziesięć sposobów, bo nie może łapać (albo przelobować).

Pamiętajmy że on musiał z tą piłką biec na pełnej parze, a nie sobie przyjmować i sklejać, bo go dwóch obrońców goniło.
Więc dla mnie te dwa przyjęcia w powietrzu to był dobry sposób wykończenia tego.

Zresztą - pitu pitu, a Agnero strzelił.
Walemark, Ishak, Pablo z niewiele gorszych okazji - nie,
Do nich kierujmy żale.

Nie no, obiektywnie to Agnero sytuacja nie była aż taka prosta. Bo jednak na pełnej parze musiał opanować piłkę i na końcu na pełnym biegu wykończyć akcje. Niby proste, ale tak jak piszę. Taki Ishak i przykładowo ten Rodriguez to ze swoją motoryką to prawdopodobnie daliby się złapać. Najprostszą to miał nasz joga bonito Pablito.

Odpowiedz
( 9 godzin(y) temu)Harley napisał(a): Jak coś, to z Piastem Gliwice gramy zgodnie z harmonogramem

Zajebiście.

Odpowiedz
No i super, nienawidzę przekładanych meczow Smile

Odpowiedz
Widzę że dochodzimy do poziomu kosmicznego. Niektórzy krytykują chłopaka w jaki sposób strzelił bramkę Smile Bramkarz się poślizgnął? Trudno, jego sprawa

Odpowiedz
Ja go nie krytykuję za zdobycie bramki, co jest chyba oczywiste. Zwracam tylko uwagę, że lubi mu piłka odskoczyć, czego poważniejszy rywal nie wybacza.

Odpowiedz
No taak. Wiemy że nie jest mistrzem techniki no ale nie strzelał źle, strzela też źle. Cieszmy się że coś drgnęło u chłopaka na liczniku. Krytykować jeszcze zdążymy Smile

Odpowiedz
Tak sobie oglądaliśmy ten mecz z kumplami i doszliśmy do wniosku, że snuliśmy się po boisku. Za mało ruchu w obrębie pola karnego - druga połowa to chodzony już po całości.
Z tak nisko broniącą drużyną (praktycznie całą na 30m) trzeba było raz po raz strzelić z tych 30 m żeby zaczęli podchodzić do potencjalnego strzału i by było więcej miejsca na te prostopadłe zagrania.
Oczywiście jak zwykle na tak ustawioną drużynę naszą bronią są tylko wrzutki Joela.
Były setki w pierwszej połowie. Wystarczyło jedną wykorzystać to by się Klaksvik otworzył bardziej.
Nie wiem dlaczego przy bramkowej cała drużyna przeciwnika weszła tak głęboko w naszą połowę (chyba nie takie założenia taktycze miał trener) i jak Agnero rozpoczynał sprint to był jeszcze na naszej połowie.
W rewanżu mam nadzieję będzie bardziej otwarty mecz

Odpowiedz
Nie no, Agnero case to jest dla mnie tak zła interpretacja boiska, że aż musiałem wyjść z szafy. Ja rozumiem, że niektórzy go skreślili, ale no bez przesady...

Bramkarz by może trochę skrócił kąt ale nadal byłaby to seta setecka i bramkarz byłby za daleko. Piłka była trudna do prowadzenia właśnie przez to, że skakała, w ogóle jakieś takie mocno napompowane piłki są ostatnio, mam wrażenie... Ja też dostrzegam, że czasem ma Agnero problem z opanowywaniem piłki, ale w tym konkretnym przypadku dziubnął ją dwa razy niemal idealnie, po drugim dziubnięciu przygotował sobie na dobieg do oddania strzału...

Odpowiedz
( 8 godzin(y) temu)secret napisał(a): Wystarczyło jedną wykorzystać to by się Klaksvik otworzył bardziej.

Moim zdaniem, absolutnie nie. Przyjechali po remis, góra przegrać jednym golem i dokładnie z tym wracają do siebie. Polecam poczytać co miał ich trener do powiedzenia po meczu. Panuje wręcz euforyczny nastrój i wierzą, że spokojnie to odrobią u siebie, na sztucznej płycie. Co do ich nastawienia w rewanżu - nie uważam żeby musieli się specjalnie otwierać. Zagrają dokładnie to co u nas i pewnie lepiej przygotują się na wykorzystanie SFG. Do tego szybkie konterki po przechwycie, bo nam będzie więcej razy uciekać piłka na innej nawierzchni do której nie jesteśmy przyzwyczajeni.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Lukas2907, Pabloo, 1 niewidocznych użytkowników, 5 gości