Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
(24-07-2025, 10:16)Jerry2015 napisał(a): Sousa ze swoim zdrowiem to niech zejdzie na ziemię ze swoimi oczekiwaniami co do Lig z TOP 5. Przy tamtejszej intensywności poł sezonu by nie uciągnął i lepiej dla niego byloby aby szybko zdał sobie z tego sprawę. Pewno skończy w Arabii na pilkarskich wakacjach.

Moim zdaniem on jest tego świadomy i dlatego nie podjął tematów Lens czy Bragi. Zawodników do grania w "wielkich" klubach nie biorą za 3-4 mln EUR....

Odpowiedz
(24-07-2025, 10:34)hif napisał(a):
(24-07-2025, 10:15)Pinkin napisał(a): Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.
Ewentualnie ktoś z umiejętnościami, ale do odbudowy jak Walemark.

Ten Pers byłby imo bardzo dobrym rozwiązaniem, on też przecież dużo grał jako prawy napastnik, na skrzydło awaryjnie by się nadał.

Prawa noga, nie pasuje do końca do systemu. Dla mnie zainteresowanie Lecha (czy tam "polskich klubów") to plotka puszczona przez menedżera gościa, który ma świetlaną przeszłośći trudności z powrotem do dawnego poziomu (patrz okresy bez kontraktu) .

Odpowiedz
(24-07-2025, 10:15)Pinkin napisał(a): Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
a jakiego się spodziewamy? nie kogoś kto może być jakościowym zmiennikiem dla Ishaka - chyba tylko tyle i aż tyle. Nie oczekujemy chyba nowej 1, czy gościa do rozwoju z liczbami i w wieku 23 lat. Tzn fajnie by było - ale jak się nie trafi to MUSI być opcja B - ktoś kto albo da ok 10 bramek w sezonie gdy Ishak będzie zdrowy, albo będzie wchodził w jego buty gdy odpukać Ishak się połamie. Lub będzie w formie jak ostatnio - bo można się zachwycać hattrickiem z karnych (fajnie że strzelił) ale z gry to najbliżej trafił w słupek z Legią. Dobrze że była na nim czerwona w meczu z Islandią bo jakoś nie widzę wykorzystania sytuacji sam na sam gdy było jeszcze tyle do przebiegnięcia i obrońca całkiem nie-daleko

(24-07-2025, 10:20)Pucenty napisał(a): PS. Ok, ale moglibyśmy szlochać chociaż po jakichś faktach, wszyscy czekamy na napastnika, a tu zaczyna się szlochanie po plotkach i domysłach, że może go nie będzie. Szlochanie na tym forum występuje proforma dla zasady, tak było w przypadku absolutnie każdej pojedynczej pozycji, którą już ogarnęliśmy w tym okienku. Dajmy im chociaż popracować, aby ich ocenić.

jesteśmy zbyt straumatyzowani   to efekt który ciężko się leczy, i nawet jak wszystko jest teraz ok to mokra szmata uruchamia procesy myślowe prowadzące do szlochów

Odpowiedz
Nie wiem skąd ta niechęć do Szymczaka. Jak będzie grał tak jak w tym sezonie albo i lepiej to dlaczego nie ma zostać?

Odpowiedz
(24-07-2025, 11:12)Mosina napisał(a): jesteśmy zbyt straumatyzowani   to efekt który ciężko się leczy, i nawet jak wszystko jest teraz ok to mokra szmata uruchamia procesy myślowe prowadzące do szlochów

Ok, kupuję ten argument. Chociaż po prostu ciężko już się to czyta.

@Antonio
Ja nie mam nic przeciwko, żeby Szymczak został jako nr 3, bardziej z perspektywy jego kariery wydaje się, że moment na odejście jest teraz. Ale jakby zrobił krok do przodu w Lechu i był kimś ważniejszym dla Lecha niż nr 3, to tylko dobrze dla niego i dla nas. Ale zakładanie, że tak będzie to czysty hazard.

Odpowiedz
(24-07-2025, 11:16).Antonio napisał(a): Nie wiem skąd ta niechęć do Szymczaka. Jak będzie grał tak jak w tym sezonie albo i lepiej to dlaczego nie ma zostać?

Bo jest po prostu CIENKI? Bo nie nadaje się do Lecha? Bo Lech to jest za wielki klub aby takich amatorów trzymać? Bo już grał dosyć w Lechu i na wyższy level nie wskoczy(ł)? Bo grał w GKS i tam też raczej nie płakali po nim? Albo będziemy dążyć aby Lech był rzeczywiście WIELKI albo będziemy ciągle trzymać bezsensownie kolejnych "Ślusarskich"

Odpowiedz
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.

No może. Niemniej, w każdym wywiadzie jaki był z Rząsą czy Rutkowskim to napastnika do pozyskania do rywalizacji z Ishakiem definiowali m.in. tak, że to ma być PRZEDE WSZYSTKIM zawodnik, który jest młody i perspektywiczny. Wskazywali, że zależy im właśnie na kimś takim, a nie na 30-latku.

Odpowiedz
Taki piłkarz kosztuje i jest poza zasięgiem. Nie ma co nawet marzyć o takim. Jak dla mnie jakiś 29-30 latek do rywalizacji by się nadał.

Odpowiedz
@Kefas9494

Bardzo chciałbym w to wierzyć, ale skoro to ma być zawodnik do rywalizacji z Ishakiem, to zakładam podobny poziom co Kapitan ewentualnie troszkę słabszy, ale z potencjałem,. A biorąc pod uwagę ile trzeba dać za takiego Fornalczyka, czy Pieńkę i ile wołają za Szymczaka, to musieliby mieć jeszcze grubo w skarpecie, albo Karol by musiał mieć jakieś konto ala zaskórniak.
Nic nie poradzę, że jedno i drugie najzwyczajniej mi się wyklucza.

Odpowiedz
(24-07-2025, 12:06)Kefas9494 napisał(a):

No może. Niemniej, w każdym wywiadzie jaki był z Rząsą czy Rutkowskim to napastnika do pozyskania do rywalizacji z Ishakiem definiowali m.in. tak, że to ma być PRZEDE WSZYSTKIM zawodnik, który jest młody i perspektywiczny. Wskazywali, że zależy im właśnie na kimś takim, a nie na 30-latku.
* 32-latku.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 52 gości